Prezent la evenimentul Antreprenor2010, Doru Lionachescu (foto) a precizat ca modelul de crestere economica “imprumutam ca sa consumam” nu mai functioneaza, fiind necesara constructia unui alt sistem.

“Acest nou model de crestere economica ar trebui sa se bazeze pe economie si investitii. Ar trebui sa spulberam iluzia ca Romania poate fi o mare putere in IT sau constructia de avioane. Investitiile ar trebui directionate spre zone in care tara noastra poate fi cu adevarat competitva cu alte state. Si aici ma refer la auto si agricultura. Avem cativa investitori straini in domeniul auto carora ar trebui sa le oferim toate conditiile de care au nevoie, sa ii tinem in puf sa nu cumva sa plece. Daca se intampla asta, e dezastru”, afirma Lionachescu.

In plus, oficialul Capital Partners a subliniat ca desi peste 60% dintre companiile americane au iesit din criza financiara fara sa invete nimic din acest context, Romania nu ar trebui sa faca acelasi lucru. Pentru Doru Lionachescu cea mai importanta lectie invatata in cei doi ani de criza economica traversati de Romania a fost o gestionare mai riguroasa a lichiditatilor.

"Si ar mai fi un lucru. Ar trebui sa ne descoperim valorile fundamentale ale vietii - cititi mai multe lucruri profunde, intalniti-va cu oameni interesanti. Acum este timp. Cand creste economia, facem bani si nu mai avem timp pentru noi", conchide Lionachescu.