"CFR nu este institutie bugetara si nu se aplica reducerea cu 25% a salariilor. La companiile care sunt cu capital de stat se va aplica un alt sistem si se lucreaza acum la un proiect de lege. Aceasta reducere cu 25% a tuturor salariilor din companiile de stat nu va fi aplicata", a spus Vladescu, citat de NewsIn.

In schimb Vladescu a precizat ca toti angajatii care activeaza in justitie vor fi afectati de aceasta masura.

Astfel, Sebastian Vladescu il contrazice pe premierul Emil Boc, care spunea in urma cu aproximativ o saptamana ca "reducerea de 25% se va aplica si salariatilor de la companiile si societatile nationale unde statul are capital majoritar sau integral de stat".

Sindicatele CFR, care urmau sa intre in greva de solidaritate pe 2 iunie, au anuntat luni ca protestul de miercuri nu va mai avea loc deoarece nu au intrunit numarul necesar de semnaturi de la Regionale, a declarat vicepresedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Voicu Sala.

De asemenea, Mihai Seitan, ministrul Muncii, a declarat ca, pana maine, va fi elaborat actul normativ prin care angajatilor din intreprinderile cu capital de stat si din regiile nationale li se vor scadea salariile cu 25%.

Ministrul Muncii a afirmat ca salariatii din companiile nationale nu vor scapa de reducerile salariale, acestea urmand sa se faca printr-un act normativ separat.