Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a lansat in dezbatere proiectul de Hotarare de Guvern prin care centrala termoelectrica CTE Iernut, evaluata la 230 milioane euro, va fi cedata producatorului de gaze Romgaz in contul datoriilor Electrocentrale Bucuresti de 405 milioane lei.

"Valoarea CTE Iernut este, conform raportului de evaluare, in jurul valorii de 230 milioane euro. [...] SC Electrocentrale Bucuresti SA nu a reusit sa achite contravaloarea gazelor din consumul intern furnizat de catre Romgaz. Astfel, suma datorata Romgaz de catre Electrocentrale Bucuresti este de 405 milioane lei reprezentand pretul gazelor naturale si TVA, la care se adauga dobanzile de esalonare si penalitatile de neplata si, dupa caz, de intarziere la plata, iar Termoelectrica recunoaste la plata fata de Romgaz suma de 181,69 milioane lei, care face si obiectul dosarului executional nr.5664/2005 BEJ M.C., Bucuresti", se arata in Nota de Fundamentare a proiectului de act normativ, citata de NewsIn.

Potrivit documentului citat, Electrocentrale Bucuresti este de acord sa transfere CTE Iernut in proprietatea Romgaz in contul datoriilor.
De altfel, autoritatile au anuntat inca de anul trecut ca termocentrala de la Iernut va fi preluata de Romgaz. Totodata, directorul general al Romgaz, Marcel Adrian Piteiu, spunea in aprilie anul trecut ca Romgaz isi va construi o centrala electrica de 600 MW, la Iernut, dupa ce va prelua legal activele acesteia de la Termoelectrica.

CTE Iernut produce energie electrica si mai are ca activitati tratarea chimica a apei pentru consum.

Centrala termoelectrica CTE Iernut functioneaza in cadrul sucursalei Electrocentrale Mures si are o putere instalata de 800 MW si doua grupuri de 200 MW. Termocentrala este in prezent in stare de functionare, cu exceptia grupului nr. 5 de 200 MW la care sunt in curs de executie lucrari de investitii privind inlocuirea instalatiei de ardere si automatizarea aferenta.

Electrocentrale Bucuresti SA are trei sucursale (Electrocentrale Bucuresti, Electrocentrale Mures si Electrocentrale Constanta) si este filiala a Termoelectrica.Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cele mai mari companii care au intrat in insolventa in 2016