"In 2009, investitiile totale ale OMV Petrom au fost de circa un miliard euro, dintre care 60% au fost in Explorare si Productie. In 2010 si 2011 vrem sa marim nivelul investitiilor in E&P. Pentru noi, constituie provocari exploatarea campurilor mature, dar si scaderea presiunii din zacaminte", a afirmat Gabriel Selischi, directorul Diviziei de Proiectare si Inginerie al OMV Petrom, citat de NewsIn.

De altfel, OMV Petrom si-a bugetat pentru acest an investitii de circa 6,9 miliarde lei, in crestere cu 67% fata de nivelul investitiilor realizate in 2009. Cea mai mare parte a investitiilor, 51%, este destinata activitatilor de Explorare si Productie, 25% din buget revine activitatilor de Gaze si Energie, 15% vor reprezenta investitiile in Rafinare, restul fiind destinat pentru investitii in Marketing si Corporate. Investitiile realizate de OMV Petrom in 2009 s-au ridicat la 4,1 miliarde lei.

De asemenea, reprezentantii companiei spun ca nivelul investitiilor anuale in Romania se va ridica la circa 1,2 -1,5 miliarde euro in anii urmatori.
Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Marketing, Gaze Naturale si Energie. Petrom exploateaza in Romania rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 823 milioane barili echivalent petrol (854 milioane de barili echivalent petrol la nivel de grup), are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 268 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

In anul 2009, cifra de afaceri a Petrom a fost de 3,029 miliarde euro, EBITDA (Venituri Inainte de Dobanzi, Taxe, Deprecieri si Amortizari) a fost de 696 milioane euro. OMV, grupul energetic lider in Europa Centrala si de Sud Est detine 51,01% din actiunile Petrom. OMV activeaza in 12 tari in domeniile de Rafinare si Marketing si in 17 tari pe patru continente in domeniul de Explorare si Productie. Ministerul Economiei detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,03% iar 6,21% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti.