Mihail Marcu, proprietarul lantului de clinici private MedLife, a inaugurat Colegiul Nautic Roman, prima institutie privata din sistemul de educatie maritima din tara, care va pregati ofiteri de marina, in urma unei investii de peste 1 milion de euro.


Cea mai mare parte a investitiei a reprezentat-o achizitia unui simulator de navigatie (cateva sute de mii de euro), restul banilor mergand in amenajarea si dotarea salilor de curs. “Este foarte important ca astfel de institutii vocationale sa apara in Romania. Investitia in acest proiect va fi amortizata in 5-6 ani”, a declarat Marcu.

Noua institutie, situata pe malul lacului Mogosoaia, se intinde pe o suprafata de 1.000 mp si dispune de sali de seminar cu capacitate de 50 de locuri, sala de lucru pe harta cu capacitate de 25 de locuri, sala dotata cu 25 de calculatoare, aula cu capacitate de 150 de locuri si biblioteca cu spatiu de lectura.

In perioada imediat urmatoare, institutia va dezvolta acest proiect prin initierea unor noi departamente de studiu si a unor parteneriate internationale care vor atrage noi investitii de proportii.

Structura programelor de studiu include 5 module teoretice a cate 14 saptamani (cursuri de zi, frecventa obligatorie) si 2 voiaje internationale de practica a cate 6 luni fiecare, asigurate pe baza unui protocol de colaborare incheiat de Colegiu cu armatori, proprietari, agenti.

Pregatirea profesionala va fi asigurata de 15 cadre didactice cu experienta in invatamantul universitar de marina din Constanta, autori de manuale fundamentale din domeniul maritim, sefi de catedra de specialitate, creatori de scoala si personalitati recunoscute ale Marinei Romane.

3.000 de euro, taxa de scolarizare

Taxa de studii pentru programul ofiter de punte maritim este de 3.000 euro (600 euro/modul).

Colegiul Nautic Roman are in derulare un contract de colaborare cu o institutie bancara in vederea obtinerii de credite pentru studenti, rambursabile in 6 ani, cu o perioada de gratie de 24 de luni.

Taxa include: instruirea, utilizarea bazei materiale si a simulatoarelor, cursurile si manualele, harti, documente nautice, echipamente si instrumente, precum si asistenta pentru efectuarea practicii si pregatirea judicioasa a examenului de obtinere a brevetului. „In momentul de fata exista un deficit de 30.000-40.000 de ofiteri de marina la nivel mondial, deci sansele de angajare sunt destul de ridicate. Salariul pe care il poate castiga un ofiter este de circa 2.800 de dolari pe luna”, a declarat Stelian Cojocaru (foto), presedinte si director general al Colegiului Nautic Roman.

Intr-o prima faza, noul Colegiu vizeaza absolventii de liceu, cu precadere din zona Capitalei, unde exista cea mai mare pondere a acestora, precum si persoane care isi doresc reconversia profesionala.

Reprezentantii Colegiului Nautic Roman se asteapta ca institutia sa devina in scurt timp cel mai important pol academic naval din tara, oferind o alternativa la programele de studiu maritim care exista in acest moment doar in judetul Constanta.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri