CEO-ul Rompetrol vrea un oleoduct intre Navodari si Trieste

Directorul general al Grupului Rompetrol, Saduokhas Meraliyev, a declarat ca visul sau este o conducta de titei intre Navodari si Trieste (Italia), in vederea transportului de titei de la rafinaria grupului catre vestul Europei.
"Daca PEOP va fi implementat, suntem interesati sa participam la acest proiect. Am vrea sa fim la capatul conductei. Este visul meu personal sa avem o conducta intre Navodari (unde este rafinaria Petromidia, n.r.) si Trieste", a declarat directorul general al Grupului Rompetrol, Saduokhas Meraliyev, citat de NewsIn.

Autoritatile din Kazahstan si din Azerbaijan s-au aratat in numarate randuri intereate de a participa la PEOP.

Reprezentanti ai Romaniei, Serbiei si Croatiei au semnat la 22 aprilie 2008 acordul pentru infiintarea companiei de proiect a oleoductului Pan European Oil Pipeline (PEOP) Constanta-Trieste, iar cea de-a patra tara, Italia, urma sa ia o decizie in privinta implicarii in proiect dupa instalarea noului Guvern de la Roma. Compania Janaf din Croatia, actionar al proiectului, a dat recent de inteles ca "intra in hibernare" in ceea ce priveste PEOP, potrivit reprezentantilor Conpet.

In prezent, Grupul Rompetrol este controlat compania de stat KazMunaiGaz din Kazakhstan. Grupul Rompetrol are 9.600 angajati in cele 12 tari in care isi desfasoara activitatile, din care peste 8.000 sunt in Romania.

The Rompetrol Group (TRG) a facut parte din Rompetrol Holding, pana in august 2007, cand Patriciu a vandut 75% din actiunile TRG catre compania de stat KazMunaiGaz din Kazakhstan. De asemenea, la 26 iunie 2009, Dinu Patriciu a anuntat ca a vandut kazahilor restul de 25% din actiuni. Astfel, Grupul Rompetrol este detinut 100% de KazMunaiGaz.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri