A&D Pharma, cel mai puternic jucator de pe piata distributiei si a retailului farmaceutic la nivel local, a anuntat deschiderea unei prime clinici sub brandul Anima, in Bucuresti.

Noua clinica, situata in zona Piata Victoriei, este prima unitate dezvoltata de linia de business Anima Specialty Medical Services SRL, infiintata la inceputul anului.

"In doi ani ne propunem sa fim la 10 minute distanta de casa sau locul de munca al pacientilor nostri din Bucuresti. Pe termen lung, Anima va fi nu doar un business solid, dar va contribui totodata si la imbunatatirea calitatii vietii pacientilor", a declarat Robert Popescu (foto), CEO-ul A&D Pharma.

Compania urmeaza sa deschida si alte unitati, in prezent functionand si o a doua clinica - localizata in zona Titan. "Urmatoare clinca va fi deschisa in perioada urmatoare in cartierul Pantelimon din Bucuresti", au mai precizat oficialii A&D Pharma. Pana la sfarsitul anului, numarul angajatilor Anima se va ridica la 300 de medici.

Cu o suprafata de 600 de metri patrati, clinica include 15 cabinete medicale cu specialitatile medicina generala, medicina interna, medicina de familie, cardiologie, dermatologie, ORL, ginecologie, medicina muncii, gastroenterologie, oncologie, boli de nutritie si obezitate, nefrologie, psihologie, psihiatrie, chirurgie, homeopatie, planning familial, alergologie, urologie, ortopedie, neurologie, reumatologie, endocrinologie, oftalmologie, pneumologie, mamografie, osteodensitometrie, ecografie 4D si analize de laborator.

La sfarsitul anului 2009, grupul farmaceutic a inregistrat o crestere anuala de 3% a vanzarilor in euro, pana la 514,3 milioane de euro si o crestere a profitului operational cu 166%, pana la 35,1 milioane de euro, comparativ cu 2008.

Anul trecut, piata farma romaneasca a raportat o scadere cu 1,5% in euro, pana la 1,92 miliarde de euro, potrivit companiei de cercetari de piata Cegedim.

Fondata in 1994, compania detine Mediplus, liderul in distributia farma, dar si Sensiblu, cea mai extinsa retea de farmacii la nivel national. Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 501,5 milioane de euro si o rata de crestere anuala compusa de 39% intre 2003 si 2008. Actiunile A&D Pharma se tranzactioneaza sub forma de Certificate Globale de Depozit (GDR-uri) la Bursa de la Londra incepand cu octombrie 2006.

Afla care este strategia A&D Pharma pentru extindere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri