"In general, fondurile de investitii pleaca de la o cifra de afaceri de un milion de dolari, o istorie in spate si un produs care se vinde", a declarat Mihai Sfintescu (foto), seful operatiunilor pe plan local al fondului de investitii 3TS Capital Partners, cu privire la firmele care ar putea prezenta interes pentru viitoare tranzactii.

Prezent la conferinta M&A Outlook 2010, organizata de Wall-Street, Enterprise Investors, Ernst&Young si Ensight, reprezentantul 3TS Capital Partners a declarat ca achizitiile potential interesante de pe piata sunt acele firme care au cel putin o cifra de afaceri de un milion de euro si un antreprenor care a dat dovada ca poate sustine business-ul cel putin cativa ani.

"Se poate face exceptie (de la minimul de cifra de afaceri - n. red.) in cazul antreprenorilor <<seriali>>. De multe ori, a merge sub astfel de limite inseamna a investi in ideea de business", a comentat Mihai Sfintescu.

Cu privire la actualul context economic, Sfintescu considera ca in momentul de fata putem sa vorbim despre un "darwinism economic" - doar firmele puternice reusesc sa se mentina pe linia de plutire.

"Poate este un moment bun pentru a face tranzactii si pentru a sustine tabara celor care supravietuiesc si care astfel vor beneficia de o piata mai putin competitiva", a mai punctat oficialul fondului de investitii.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Un nou fond lansat de 3TS: ce vor de la antreprenorii care cauta bani