Basescu, impresionat de investitiile planificate de Enel

Presedintele Traian Basescu a declarat, in cadrul unei intalniri cu Fulvio Conti, Chief Executive Officer si director general al Enel S.p.A, ca este impresionant de investitiile de circa 700 milioane euro planificate de companie.
"Bun venit, domnule presedinte. Sincer, in situatia de criza economica va dorim mult succes in investitia din Romania. Am vazut ca aveti planificate investitii de circa 700 milioane de euro, ceea ce este impresionant pentru perioada asta. Felicitari pentru proiectele deja dezvoltate legat de energia eoliana", a spus Traian Basescu in debutul intalnirii cu Fulvio Conti, Chief Executive Officer si director general al companiei Enel S.p.A, ce a avut loc luni, la Palatul Cotroceni.

Enel anuntat anul acesta demararea unor investitii pentru executarea si modernizarea instalatiilor electrice de medie si joasa tensiune din mai multe judete, potrivit NewsIn.

Enel este cea mai mare companie energetica din Italia si cea de-a doua companie de utilitati din Europa, fiind listata din 1999 la bursa din Milano. Enel este cel mai important investitor privat din sectorul energiei electrice din Romania, dupa preluarea pachetului majoritar la cele trei companii de distributie si furnizare de energie din regiunile Banat, Dobrogea si Muntenia Sud.

Retelele de electricitate din Romania necesita investitii de pana la 5 miliarde euro, in reparatii capitale ale statiilor vechi de 25-30 de ani, in inlocuirea liniilor si stalpilor electrici uzati, precum si a transformatoarelor, a declarat in luna mai pentru Agentia NewsIn Tudor Serban secretar de stat din Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri