Compania de stat Romgaz, unul din cei doi mari producatori de gaze naturale din Romania, analizeaza in prezent datele geologice achizitionate de la cinci campuri din Irak si va lua in acest an o decizie privind planurile de a exploata gaze in aceasta tara, a declarat Lucian Stancu.

"In prezent, analizam datele geologice la acele campuri din Irak. In acest an vom decide daca si in ce mod vom exploata gaze in Irak", a declarat directorul general adjunct al Romgaz, Lucian Stancu, citat de NewsIn.

Ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, a anuntat la inceputul lunii februarie ca Romgaz a achizitionat datele geologice a cinci campuri petroliere din Irak si ca va exploata in viitor gaze in afara tarii.

Planurile autoritatilor ca Romgaz sa intre pe pietele de gaze din afara Romaniei dateaza de cativa ani. Astfel, incepand cu 22 ianuarie 2009, Romgaz a devenit cotitular de drepturi si obligatii petroliere in doua perimetre din Polonia si trei perimetre din Slovacia.

In perimetrele de explorare din Polonia, Romgaz detine o cota de participare de 30%, iar in perimetrele de explorare din Slovacia 25%, restul fiind detinut de Aurelian Oil&Gas, un producator de gaze britanic ce opereaza deja in Romania.

De asemenea, Romgaz este interesata sa participe la licitatii in tari precum Azerbaidjan, Turkmenistan si Kazahstan, in vederea concesionarii de perimetre in zona Marii Caspice.

Romgaz si OMV Petrom (detinut de Grupul OMV din Austria) produc impreuna anual circa 11 miliarde metri cubi gaze naturale, fiind cei mai mari producatori de gaze din Romania.

Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, care detine 85,01% din actiuni, iar restul de 14,99% din actiuni apartine Fondului Proprietatea. Romgaz are ca principal obiect de activitate extractia si inmagazinarea gazelor naturale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri