Directorul general executiv al Enel, Fulvio Conti (foto), s-a intalnit luni la Bucuresti, la Palatul Cotroceni, cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, pentru a discuta despre activitatile Enel in Romania, precum si despre perspectivele companiei.

"In timpul intalnirii, Fulvio Conti a evidentiat faptul ca, in prezent, Enel are planificate in Romania investitii de 700 milioane de euro, pe parcursul a cinci ani, pentru a moderniza reteaua electrica, din care 210 milioane de euro sunt alocati pentru 2010. Directorul general executiv al Enel a facut referire, de asemenea, la viitoarele necesitati ale Romaniei in ceea ce priveste productia de energie si, in mod special, la interesul Enel de a dezvolta o pozitie integrata in aceasta tara. Acest interes se refera la energia regenerabila, intrucat compania va inaugura in cateva saptamani primele parcuri eoliene aflate in regiunea Tulcea, precum si la carbune curat, energie nucleara si hidro", se arata in comunicatul Enel, citat de NewsIn.

Totodata, CEO-ul Enel a exprimat pozitia grupului energetic cu privire la oportunitatea legata de o viitoare liberalizare si privatizare a productiei de energie, care ar putea aduce beneficii suplimentare pentru Romania. "In acest context, directorul general executiv al Enel a subliniat importanta stimularii si crearii unui cadru adecvat pentru investitii, ca masura esentiala pentru a sprijini redresarea tarii in urma crizei globale economice si financiare", potrivit companiei.

Enel este cea mai mare companie italiana din sectorul de electricitate si cea de-a doua companie de utilitati din Europa, fiind listata din 1999 la bursa din Milano. Este un jucator integrat care produce, distribuie si vinde electricitate si gaz. Enel este prezenta in 23 de tari pe 4 continente, avand circa 81.000 de angajati, peste 95 GW de capacitate de productie si aproximativ 61 milioane de clienti.

In Romania, Enel este cel mai important investitor privat din sectorul energiei electrice, avand circa 2,6 milioane clienti, 91.000 km de retea si aproximativ 5.000 angajati. Enel opereaza in domeniul furnizarii electricitatii, prin Enel Energie si Enel Energie Muntenia, in timp ce Enel Distributie Banat, Enel Distributie Dobrogea si Enel Distributie Muntenia sunt companiile care se ocupa de gestionarea si imbunatatirea retelei de energie electrica in aceste trei regiuni.