"Admite cererea formulata de creditorii SC Provimi Romania (fosta Vipromax), Veronica Mocanu, Saveta Amaritei, Gheorghe Radoaiei, Paul Patras, SC Grup Est International SRL Iasi si SC OVICOM SRL Slobozia pentru deschiderea procedurii insolventei impotriva debitorului SC Avicola SA", se arata in decizia din 27 mai a Tribunalului Iasi, postata pe portalul instantelor.

De asemenea, instanta a dispus deschiderea procedurii generale a insolventei, fiind numit in calitate de administrator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iasi SPRL, potrivit NewsIn.

Pe de alta parte, reprezentantii sindicatului Avicola Iasi au depus in luna martie, la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Iasi, o sesizare in care cere verificarea unitatii patronate de Gigi Becali, reclamand ca jumatate dintre angajati nu si-au primit salariile de sase luni.

"Din luna octombrie 2009, salariile nu se mai dau pe state de plata, ci prin dispozitii de plata. Este cel mai josnic mod de a acorda salariile si nu este legal. Circa 50% din cei aproape 250 de angajati nu au primit salariile in ultimele sase luni. Angajatii sunt pusi in situatia de a se milogi pentru drepturile lor. Este o bataie de joc totala. Cerem ITM sa verifice modul cum s-au acordat salariile in perioada octombrie 2009 - martie 2010", a declarat in martie, corespondentului NewsIn, liderul de sindicat Paul Patras.

Avicola Iasi este specializata in cresterea pasarilor pentru carne si oua, industrializarea carnii de pasare, producerea de nutreturi combinate, prelucrarea carnii de pasare si deruleaza operatiuni de achizitie de cereale pentru producerea furajelor.

Societatea este detinuta de omul de afaceri Gigi Becali, care controleaza 85,07% din capitalul social.