Proiectul liniei electrice intre Romania si Republica Moldova, Suceava-Balti de 400 kV, este sub semnul intrebarii, iar partea romana asteapta un raspuns din partea guvernului de la Chisinau, a declarat managerul directiei de planificare a retelei din cadrul Transelectrica, Dan Preotescu.
"Noi avem deja o linie de interconexiune cu Republica Moldova, linia Vulcanesti-Isaccea de 400 kV, dar ar mai fi nevoie si de alte linii electrice. Insa proiectul liniei Suceava-Balti este sub semnul intrebarii si asteptam un raspuns din partea guvernului de la Chisinau privind acest proiect. Noi nu stim daca ei vor sa mai construim aceasta linie electrica sau nu", a declarat directorul directiei de planificare retea al Transelectrica, Dan Preotescu, potrivit NewsIn.

Studiul de fezabilitate pentru acest proiect a fost incheiat, iar linia electrica ar fi costat circa 20 de milioane euro pentru o lungime de 60 km. Studiul de fezabilitate a costat circa 500.000 euro si a fost facut printr-un grant de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Proiectantii liniei electrice sunt CESI (Italia) si ISPE (Bucuresti)

"Transelectrica ar fi intermediat Republicii Moldova finantarea de la banci europene pentru partea lor la proiect", a mai precizat oficialul companiei.

In prezent, Romania are linii de interconexiune cu toate tarile vecine, insa este nevoie de o capacitate mai mare pentru tranzactionarea energiei electrice, spun reprezentantii Transelectrica.

Actionarul majoritar al Transelectrica este Ministerul Economiei.

Reteaua de transport a companiei este formata din 78 de statii electrice de transformare, cu o capacitate de crica 35.000 MVA si 8.900 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV si 750 kV, aflate in gestiunea a opt sucursale de transport.

.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri