Compania de curierat TCE Logistica, parte a grupului RTC, controlat de omul de afaceri Octavian Radu, a cerut intrarea in insolventa, administratorul judiciar fiind Casa de Insolventa Transilvania.
Intrarea in reorganizare judiciara este o consecinta directa a crizei economice din Romania, situatie care a afectat puternic compania in 2009.

Nivelul datoriei acumulate catre terti este de 8,5 milioane euro, din care 3,3 milioane euro credite bancare.

Anuntul vine dupa ce lantul de retail Diverta, detinuta tot de omul de afaceri Octavian Radu, a cerut in instanta intrarea in insolventa, in vederea reorganizarii judiciare.

“Anul 2009 a fost extrem de dificil pentru toata piata. Strategia noastra de a optimiza business-ul a insemnat reducere de personal si o serie de masuri de reducere a costurilor pe toate planurile, iar rezultatele au fost importante: am reusit sa stabilizam compania in ultimele luni din 2009. Insa continuam sa resimtim puternic efectele crizei, din cauza datoriilor acumulate pe parcursul anului trecut", declara Sorin Sofian (foto), CEO TCE.

TCE a incheiat anul 2009 cu o cifra de afaceri de 19,5 milioane de euro, dar cu rezultate financiare negative. In 2009, rezultatul operational (EBITDA) a fost de minus 0,350 mil. euro.

Cele mai notabile masuri de redresare au fost, in 2009, renuntarea la 655 angajati, la 270 masini si generarea unei reduceri a fondului de salarii cu 37%. O alta directie de eficientizare a fost reducerea cheltuielilor cu subcontractorii, cu 40%.

Masurile de eficientizare au determinat stabilizarea companiei inca din a doua jumatate a lui 2009 si au determinat un rezultat operational pozitiv in ultimele luni ale anului, iar structurarea pe 7 linii de business distincte a asigurat o transparenta mult mai buna si un control al costurilor optimizat, fiind una dintre premisele depasirii cu succes a procedurii de reorganizare.

La momentul actual activitatea TCE, din punct de vedere operational, este solida si intrata pe rezultate financiare pozitive, pe un cash-flow pozitiv, insa datoria acumulata de-a lungul anului trecut, coroborata cu conjunctura pietei (falimentul unor clienti importanti ce a antrenat nerecuperarea datoriei de la acestia, impreuna cu scaderea generalizata a volumelor transportate la nivelul pietei si a clientilor existenti) a contribuit la obtinerea rezultatelor financiare slabe la nivelul anului 2009.

"O parte dintre clienti au intrat si ei in insolventa in ultimele 18 luni, generandu-ne astfel probleme de cash flow. Pe langa aceasta presiune, incepuse sa devina destul de apasatoare problema penalitatilor care se adaugau datoriei cumulate, de aceea avem nevoie de reesalonarea acestora si eliminarea acestor presiuni pe perioada aplicarii planului de reorganizare. Acestea impun reorganizarea judiciara, pe care speram sa o parcurgem in urmatorii 2-3 ani. TCE va continua sa functioneze normal, iar reorganizarea nu va afecta calitatea serviciilor pe care le prestam contractual pentru clientii nostri", precizeaza Sorin Sofian.

Impreuna cu administratorul judiciar, TCE Logistica va prezenta in urmatoarele saptamani planul de reorganizare a companiei.

Activitatile companiilor TCE Transexpress, TCE Post si TCE Servcom se vor derula in paramentri normali, acestea nefiind afectate de procedura de reorganizare judiciara a TCE Logistica.

De asemenea, Avicola Iasi a intrat in insolventa, dupa ce mai multe societati, dar si persoane fizice, au cerut instantei deschiderea procedurii insolventei.

Avocatii: Companiile trebuie sa gandeasca, insolventa poate fi o solutie!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri