Conducerea Combinatului de fire sintetice Moldosin SA Vaslui si cei cinci membri ai Consiliului de Administratie al societatii si-au dat demisiile in bloc, joi, deoarece nu au gasit nici o solutie pentru relansarea activitatii fabricii.

Astfel, directorul general Neculai Barbu, directorul economic Constantin Prisecaru, directorul comercial Constantin Marin si directorul de calitate si aprovizionare Maria Onu, care este si presedintele Asociatiei Salariatilor PET Moldosin, si-au prezentat demisiile, insa nu au dorit sa faca nici un fel de comentarii pe marginea acestui subiect. Pe langa acestia si-au dat demisiile si cei cinci membri ai Consiliului de Administratie al societatii.

Aceste hotarari vin dupa mai bine de jumatate de an de tentative esuate, pentru gasirea unui eventual investitor care sa preia pachetul majoritar de actiuni detinut de Asociatia Salariatilor PET Moldosin. Decizia demisiei intregii conduceri a combinatului de fire sintetice vine la doua saptamani dupa ce Adunarea Generala a Asociatiei Salariatilor PET Moldosin a hotarat cedarea pachetului majoritar de actiuni pe care salariatii fabricii il detineau in favoarea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Totusi, Moldosin se afla inca in procesul de monitorizare post-privatizare, contractul de reziliere nefiind parafat.

Asociatia Salariatilor a devenit actionarul majoritar la Moldosin in data de 27 aprilie 2005, cand a fost incheiat actul aditional de novatie cu schimbare de debitor prin care a preluat toate drepturile si obligatiile asumate initial de Mihai Nature. In acesti ultimi doi ani, cei 450 de salariati de la Moldosin s-au aflat mai mult in somaj tehnic, iar din august 2005, o data cu oprirea curentului de catre Electrica, au fost trimisi acasa pana la gasirea unei solutii pentru repornirea combinatului. De atunci, angajatii nu si-au primit salariile, drept pentru care au protestat de mai multe ori in curtea fabricii.