GE, companie activa in sectorul infrastructurii, al serviciilor financiare si media, productia de motoare de aeronave si productia de energie, a realizat primul motor turbo cu gaz in doi timpi din lume si aplica aceasta tehnologie motorului sau cu gaz Jenbacher J624, care va fi disponibil din 2011.
Noul motor aduce o imbunatatire considerabila a randamentului si eficientei in comparatie cu versiunea alimentata cu un singur dispozitiv turbo, fiind foarte bine adaptat functionarii in medii cu temperaturi inalte si in aplicatii de cogenerare (CHP).

Acesta a fost prezentat in cadrul evenimentului de lansare oficiala a produsului care a avut loc la sediul Jenbacher al GE din Jenbach, Austria, la care au participat peste 35 de clienti si distribuitori. La eveniment au participat si reprezentanti ai clientului pilot pentru primul motor nou, Red Harvest, un mare operator olandez de instalatii pentru sere.

Cu ajutorul noului sistem, pe care GE l-a realizat impreuna cu specialisti de la ABB Turbo Systems Ltd, motorul J624 atinge un randament cu aproximativ 10% mai mare, ajungand de la 4 megawati (MW) la 4,4 MW si ofera o eficienta electrica de 46,5%, adica o crestere de aproape 1%.

Cresterea eficientei este un factor esential pentru obtinerea unui cost competitiv al energiei electrice si pentru reducerea emisiilor de CO2 intr-un mediul cu limitare a nivelului de carbon.

Introdus de GE in anul 2007, J624 este primul motor cu gaz cu 24 de cilindri din lume destinat productiei comerciale de energie, folosit in diverse aplicatii.

Motorul turbo J624 in doi timpi este un model util in special pentru aplicatii in tarile cu conditii de temperaturi inalte si umiditate mare.


Pe langa o presiune de alimentare mai mare, aceasta tehnologie permite o crestere semnificativa a densitatii energetice a motorului si ii permite sa functioneze la peste 22 bari BMEP (presiune medie efectiva de franare).

Printre aplicatiile noului motor turbo cu gaz in doi timpi se numara producatorii de energie independenti, cogenerarea, trigenerarea si aplicatiile speciale care folosesc gazele naturale drept combustibil, precum si o gama larga de combustibili de tip gaze artificiale.

GE este o companie globala diversificata, activa in sectorul infrastructurii, al serviciilor financiare si media care raspunde celor mai dure provocari la nivel mondial. De la motoare de aeronave si productia de energie la servicii financiare, solutii in domeniul medical si programe de televiziune, GE este prezenta in peste 100 de tari si are aproximativ 300.000 de angajati in intreaga lume.

GE deserveste sectorul energetic prin dezvoltarea si instalarea unor tehnologii care contribuie la folosirea mai eficienta a resurselor naturale. Cu cei aproape 85.000 de angajati la nivel global si venituri de 37 miliarde USD in 2009, GE Energy este unul dintre cei mai mari furnizori de tehnologii de producere a energiei si de alimentare cu energie din lume. Diviziile care formeaza GE Energy—GE Power & Water, GE Energy Services si GE Oil & Gas—conlucreaza pentru a furniza solutii integrate de produse si servicii in toate sectoarele industriei energetice precum cel al carbunelui, petrolului, gazelor naturale si al energiei nucleare, dar si pe segmentul resurselor regenerabile cum ar fi energia hidraulica, eoliana, solara, biogazul si alti combustibili alternativi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri