Pariorii romani au intrat in febra Campionatului Mondial

Un parcurs perfect al nationalei Noii Zeelande la Campionatul Mondial (CM) de fotbal din Africa de Sud, echipa considerata de cele mai multe agentii de pariuri ca fiind cea mai slaba din turneu, ar reprezenta o adevarata mina de aur pentru firmele de profil, insa nu si pentru pariori.
Casele de pariuri online bet365.com si gamebookers.com ofera o cota de 2.001 pentru ca Noua Zeelanda sa castige CM, ceea ce le-ar aduce pariorilor care mizeaza 100 de euro, un castig neimpozabil de 200.100 de euro.

In general insa, pariorii mizeaza pe evenimentele sportive care prezinta un risc scazut. Potrivit bookmakerilor (organizatii sau persoane care administreaza pariurile si care platesc castigurile in functie de rezultate), principalele favorite la castigarea competiei din Africa de Sud sunt Spania si Brazilia, in vreme ce formatiile cu cele mai mici sanse sunt Noua Zeelanda si Coreea de Nord.

Spania este favorita la castigarea CM si in viziunea grupului austriac RZB (Raiffeisen Zentralbank Osterreich), cu 16,4% sanse de castig. Pe pozitia a doua se claseaza Germania, finalista CM din 2002, cu 15,4% sanse.

“Campionatul Mondial reprezinta cel mai important eveniment al anului pentru orice casa de pariuri. Ca orice echipa care participa la Cupa Mondiala, ca orice suporter care se pregateste sa-si sustina echipa pe durata evenimentului, la fel si o casa de pariuri se pregateste riguros pentru un eveniment de asemenea anvergura”, spune Manuel Stan, head of marketing pe Europa de Est in cadrul operatorului de pariuri online Unibet.

Operatorul mizeaza pe o dublare a numarului de vizitatori de pe site pe durata CM, avand in vedere experienta Campionatului European din Austria si Elvetia, cand traficul a crescut, in medie, cu 50%.

Si 1X2 Bet Cafe Arena, prima retea de cafenele de pariuri din Romania, controlata de miliardarul Dinu Patriciu, estimeaza o crestere a traficului de pariori pe durata competitiei fotbalistice din Africa de Sud.

“Mizez pe o dublare traficului, data fiind importanta evenimentului, cat si oferta pe care o avem. De exemplu, pentru evenimentele live, avem 18 tipuri de pariuri. De asemenea, oferim de cateva saptamani posibilitatea de a se paria pe castigatoarea trofeului sau pe cel mai bun marcator al turneului”, Iulian Antonache (foto), CEO 1X2 Bet Cafe Arena.

La nivel national exista in prezent 30 de cafenele-agentii 1X2 Bet Cafe Arena, prima unitate fiind inaugurata la inceputul lunii mai.

Spre deosebire de Unibet si 1X2 Bet Cafe Arena, reprezentanii Public Bet, unul din cei mai importanti jucatori de pe piata locala a pariurilor sportive, cu 280 de agentii la nivel national, nu se asteapta la o crestere a traficului din unitati pe durata turneului de fotbal.

“Nu ma astept la o crestere a traficului in agentii pe durata CM, atat din cauza crizei, cat si a ofertei de evenimente mult mai mica decat intr-un weekend din timpul campionatelor nationale de fotbal”, spune Marian Musat, director operational in cadrul Public Bet.

Pentru atragerea de clienti pe durata CM, Public Bet a pregatit o oferta promotionala care prevede acordarea unui tricou celor care se prezinta cu 10 bilete necastigatoare jucate la aceeasi agentie.

Inmultirea ofertelor de pariere a dus, in ultimii ani, la o segmentare a comportamentului pariorilor romani. Astfel, pe langa pariorii clasici, care mizeaza in cadrul agentiilor, pe bilete de joc, au aparut jucatorii online, cat si pariori care prefera sa mizeze live, in timpul evenimentelor sportive.

“Pariurile live reprezinta 100% divertisment, pentru ca cel care pariaza traieste meciul la intensitate maxima”, considera Antonache.

In schimb, pariorii online sunt mult mai circumspecti si prefera sa parieze pe evenimentele cu risc minim.

“O diferenta esentiala dintre pariorii online si cei offline (clasici – n.red.) este ca cei din urma prefera pariurile multiple, in timp ce pariorii online se rezuma la pariuri simple (pe un singur joc). Aceasta varianta anuleaza posibilitatea castigurilor fabuloase, dar probabillitatea de a castiga este mai ridicata”, mentioneaza Stan, de la Unibet.

Pe masura ce si-au dezvoltat abilitatile de profil, pariorii romani au trecut de la stadiul de amatori, la cel de profesionisti, fiind mult mai documentati si mai pragmatici fata de pariorii din alte tari.

Totusi, spre deosebire de jucatorii din alte tari, care mizeaza sume importante pe un bilet, impatimii de pariuri din Romania pariaza, in medie, doar 5-10 lei pe un bilet de joc.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri