Compania Astra Vagoane Calatori SA din Arad, controlata de omul de afaceri Valer Blidar, someaza CFR Calatori SA sa-si plateasca datoriile totale de 31,61 milioane lei, in caz contrar Astra ameninta ca va demara procedurile judiciare impotriva CFR Calatori pentru constatarea insolventei.
Potrivit Astra, la suma de 31,61 milioane lei se adauga si majorarile suplimentare ale contractelor, in valoare de un milion de lei, informeaza NewsIn.

Totodata, potrivit unei Notificari trimise la 9 iunie companiei CFR Calatori, compania Astra Vagoane Calatori "este deschisa dialogului si solutionarii prezentei situatii financiare deficitare in care se afla CFR Calatori SA, pe cale amiabila si gasirea unor modalitati reciproc avantajoase de stingere a creantei si evitarea procedurii insolventei".

Din valoarea totala a datoriilor catre Astra Vagoane, 30,46 milioane de lei reprezinta suma datorata de CFR Calatori, restul obligatiilor fiind ale unor sucursale ale companiei de stat, respectiv Revizia de vagoane Grivita, Revizia de vagoane Craiova, Regionalele CFR Calatori Iasi si Timisoara, RTFC Bucuresti Depoul Calatori si CFR Gevaro.

Cuantumul datoriilor CFR Calatori la 31 martie era de 572,45 milioane lei, din care catre CNCF CFR SA – 304,05 milioane lei, la furnizorii de motorina (DS Tofan SRL si Oscar Downstream) – 80,1 milioane lei, catre reparatorii de material rulant (Astra Vagoane Calatori, Remar Pascani, Remarul 16 Februarie Cluj, Atelierele CFR Grivita) – 72,19 milioane lei si terti, dupa cum au declarat la inceputul lunii iunie pentru NewsIn reprezentantii CFR Calatori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri