"Acum negociem cu sindicatele. Este posibil sa disponibilizam inca 200 de salariati, in afara de cei 300 care au fost deja concediati in luna aprilie", a precizat Ioanitescu, citat de NewsIn.

In prezent, Termoelectrica are 2.000 salariati, inclusiv cu cei de la termoservuri, insa fara a include filialele.

Termoelectrica a avut in 2009 pierderi de 295,2 milioane lei, acumulate din cauza majorarilor si penalitatilor aferente creditelor angajate de companie pana la 31 decembrie 2004. In 2008, Termoelectrica a inregistrat pierderi de 344,7 milioane lei. De asemenea, potrivit proiectului privind bugetul de venituri si cheltuieli al companiei pe 2010, Termoelectrica estimeaza pentru acest an pierderi de 274 milioane lei.

Termoelectrica este producatorul de stat de energie electrica si termica prin arderea combustibililor fosili (carbuni) si hidrocarburi (gaze naturale si pacura). Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Compania are patru sucursale (Sucursala Electrocentrale Borzesti, SE Braila, SE Doicesti si SE Paroseni) si sapte filiale (Termoservurile Braila, Borzesti, Doicesti, Paroseni, Electrocentrale Bucuresti, Electrocentrale Galati si Electrocentrale Deva).