Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB), care va sista, incepand cu 15 iunie, transportul in judetul Ilfov, ar putea relua transportul in anumite comune din acest judet din toamna, a declarat, viceprimarul Capitalei, Victor Iovici.
Potrivit viceprimarului, pe parcursul verii vor exista discutii cu administratiile comunelor care doresc sa incheie un protocol pentru ca RATB sa asigure transportul. "S-ar putea ca RATB sa revina din toamna in anumite comune, care doresc sa faca un contract separat. Spre exemplu Chitila doreste sa facem acest lucru si s-ar putea ca din toamna sa semnam un protocol. Pe timpul verii vor exista discutii cu comunele care doresc sa semneze protocol pentru anumite trasee", a declarat Victor Iovici, citat de NewsIn.

Viceprimarul spune ca de vina pentru sistarea transportului in Ilfov sunt administratiile locale din judet care nu au platit catre Primaria Generala sumele convenite in urma unui protocol, dar si calatorii care nu au cumparat bilete sau abonamente.

Victor Iovici mai spune ca persoanele care depind de cursele RATB pentru a ajunge la serviciu catre sau dinspre Bucuresti vor avea ca alternativa operatorii de transport privati.

Autobuzele Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) nu vor mai circula, incepand de marti, in judetul Ilfov, din cauza neindeplinirii obligatiilor de plata asumate de Consiliul Judetean Ilfov.

"Consiliul Judetean Ilfov nu si-a indeplinit obligatiile de plata pe care si le asumase fata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti prin Protocolul privind transportul public de calatori, semnat la 26 noiembrie 2008, aprobat prin Hotararea de Consiliu General nr. 346/2008. Astfel, pana in prezent, Consiliul Judetean Ilfov nu a achitat sumele datorate in baza art. 4 alin 7 al Protocolului mai inainte mentionat si nici nu a constituit garantia reala imobiliara, potrivit art. 4 alin. 8 din acelasi Protocol (Art. 4, alin. 8: Judetul Ilfov va constitui, in maximum 30 de zile dupa inceperea executiei prezentului Protocol, o garantie reala imobiliara la dispozitia Muncipiului Bucuresti, echivalenta cu valoarea debitului restant si a prestatiei pe un trimestru)", spun reprezentantii RATB.

Edilii Capitalei subliniaza ca nu pot suporta legal cheltuielile aferente transportului public in acest judet.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri