Consiliul Concurentei (CC) a declansat din oficiu o investigatie privind o posibila intelegere intre Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz Medias si Transatlantic Romania pentru atribuirea contractelor de servicii de foraj.

“In cadrul acestei investigatii, inspectorii de concurenta au efectuat inspectii inopinate simultane la sediile mai multor societati din domeniul serviciilor de foraj sonde. Documentele ridicate in cadrul inspectiilor inopinate se afla in analiza Consiliului Concurentei”, se precizeaza in comunicatul de presa emis de CC.

In situatia in care CC va constata incalcarea regulilor de concurenta, companiile implicate risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri. Companiile vor putea beneficia si de clementa in cazul in care coopereaza cu autoritatea de concurenta, avand astfel posibilitatea de a obtine imunitate la amenda sau reducerea substantiala a acestora.

Legea concurentei (numarul 21/1996) interzice orice intelegeri exprese sau tacite intre agentii economici ori asociatiile de agenti economici, care au ca obiect sau au ca efect denaturarea concurentei, in special cele care urmaresc participarea, in mod concertat, cu oferte trucate la licitatii sau la orice alte forme de concurs de oferte, au mai precizat oficialii CC.

Afla aici ce alta investigatie a mai fost recent declansata de Consiliul Concurentei.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Asiguratorii vor plati jumatate din amenzile Concurentei pe 2018