"Sunt dezamagit, chiar foarte dezamagit, de cum este promovat acest parc industrial din municipiul Hunedoara. Actul de promovare a acestui parc industrial este zero, cand aceasta problema ar trebui sa fie prioritara pentru municipalitate. Le-am transmis consilierilor locali ai UDMR din cadrul Consiliului Local Hunedoara sa puna in discutie aceasta problema, la prima sedinta de consiliu", a spus Iuliu Winkler. Potrivit acestuia, discutiile despre parcul industrial exista inca din anul 1998, cand el era consilier judetean si, alaturi de oameni de afaceri si reprezentanti ai Primariei Hunedoara, a facut o vizita de lucru in orasul maghiar Szombathely, unde a vizitat un parc industrial de succes. "De atunci, insa, nu s-a facut nimic pentru promovarea acestei investitii.

Guvernul a mai alocat, saptamana trecuta, inca 2 milioane de lei (20 de miliarde de lei vechi) pentru lucrarile la acest parc, dar nimic. Nu exista un site al parcului industrial, o brosura, de unde sa se informeze oamenii de afaceri ca pot sa vina sa-si deschida afaceri aici. Informatiile despre acest parc se obtin extrem de greu", a evidentiat Iuliu Winkler.

Lucrarile la parcul industrial din Hunedoara au fost incepute in octombrie 2004, valoarea investitiilor ajungand, anul trecut, la aproximativ 700.000 dolari.