Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) va scoate in toamna la concesionare 20 de perimetre de exploatare petrol si gaze, cu o suprafata de 1-2 km patrati fiecare, perimetre ce fac parte din Runda a XI, a declarat directorul general adjunct in cadrul ANRM, Mihai German.
"Acestea sunt zacaminte marginale, aflate pe partea de uscat a tarii si care au apartinut companiilor Romgaz si Petrom. Asadar, ele au produs deja. Acum, ele prezinta interes pentru companiile mici. Concursul public de oferte va fi publicat in toamna in Jurnalul Oficial al UE", a declarat Mihai German, citat de NewsIn.

Director general adjunct din ANRM a mai spus ca, desi la inceputul anului estima ca va anunta licitatia pentru Runda XI in luna mai, acest nu s-a putut intampla intrucat in agentie sunt putini oameni care lucreaza la aceste licitatii.

In ceea ce priveste Runda X privind explorarea unor perimetre petrolifere pe uscat dar si in platoul continental, in prezent ANRM analizeaza ofertele depuse de firme precum Repsol, Rompetrol, ExxonMobil, Petrom, Romgaz, Lukoil Overseas, Melrose Resources, Chevron, Total sau MOL.

"Runda X este de explorare si vom anunta castigatorii in luna iulie, iar Runda XI va fi de exploatare si o vom demara in toamna", a mentionat German.

Cele 30 de perimetre scoase de ANRM la concesionare prin Runda X au fiecare circa 1.000 km patrati si insumeaza 30.000 km patrati. Dintre acestea, 12 se afla in partea de vest a tarii, in Campia Panonica, sapte perimetre se afla in Dobrogea, iar 11, cu suprafata totala de 11.000 km patrati, sunt in platoul continental din Marea Neagra. Cinci din cele 11 din Marea Neagra se afla in zona castigata de Romania in procesul de la Haga.

ANRM, institutia guvernamentala responsabila cu acordarea licentelor de exploatare miniera, organizeaza licitatii pentru activitatile de explorare si exploatare pentru minerale solide si pentru petrol si gaze naturale. Agentia se afla sub coordonarea primului ministru si sub autoritatea Secretariatului General al Guvernului.

Romania are inca un anumit potential in domeniul resurselor minerale, in special petrol, gaze naturale, sare, aur, argint si metale neferoase. Potrivit evaluarilor actuale, Romania dispune de peste 20 miliarde tone de resurse minerale neexploatate: minereuri feroase, neferoase, sare, nemetalifere, nisipuri, pietrisuri si roci ornamentale, potrivit datelor oferite agentiei NewsIn de Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM).



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri