Grupul Agricover, furnizor de produse si servicii integrate pentru agricultura, axat pana de curand exclusiv pe piata produselor si serviciilor adresate sectorului vegetal, a lansat o noua divizie- Agricover Vet- dedicata sectorului zootehnic, care va contribui la afacerile grupului cu cca 1%.
“Decizia strategica de a ne extinde pe segmentul zootehnic a avut la baza cateva argumente majore. In primul rand, competentele si expertiza noastra privind business-urile din agricultura pot fi usor <<translatate>> de pe segmentul culturii plantelor pe cel zootehnic. In al doilea rand, una dintre caile importante de dezvoltare a agriculturii romanesti in ansamblul sau presupune din partea fermelor integrarea activitatii de productie vegetala cu zootehnia, iar Grupul Agricover va sustine acest proces”, a declarat directorul general al Grupului Agricover, Robert Arsene.

In prima etapa, Agricover Vet va furniza fermelor de animale ingrediente premium pentru furaje (premix-uri)- suplimenti alimentari, furaje pre-starter- si, in curand, medicamente de uz veterinar. Potentialii clienti sunt in primul rand fermele mixte carora Grupul Agricover le ofera deja alte produse si servicii pentru segmentul vegetal, precum si fermele zootehnice medii si mari (minim 200 de capete in cazul fermelor de bovine sau peste 1.000 de porcine etc).

“In Romania, consumul de carne se situeaza inca sub media europeana: un roman consuma 60 de kilograme de carne pe an, fata de 90 kg - media UE. Potentialul de crestere al acestei piete este deci evident, iar dupa criza actuala, care afecteaza consumul din orice domeniu, odata cu relansarea economiei in anul 2011, este asteptata o crestere a consumului de carne.

Divizia Agricover Vet va avea o structura proprie, formata din specialisti in medicina veterinara si zootehnie, asistati de specialisti nutritionisti din Danemarca si va fi pregatita sa raspunda viitoarelor cerinte ale pietei”, a precizat directorul Grupului Agricover.

Pentru 2010, Grupul Agricover si-a fixat ca obiective de business cresterea cifrei de afaceri cu 20%, respectiv de la 402,7 milioane lei anul trecut, la circa 480 milioane lei. Conform planului de afaceri, Divizia recent lansata- Agricover Vet - va contribui in acest an cu circa 1% la cifra de afaceri a Grupului.

Pe termen lung, Grupul Agricover are in vedere extinderea competentelor mai multor divizii- axate pana in prezent exclusiv pe sectorul vegetal- catre zootehnie, de la consultanta tehnica de specialitate, la cea de business (aplicata fermelor zootehnice), finantari specifice prin Agricover Credit IFN etc.

Infiintata in anul 2000, prin fuziunea dintre SC COMCEREAL SA Buzau si Ulvex SA Buzau, Agricover si-a extins afacerile in domeniul agribusiness-ului, oferind in prezent solutii integrate pentru fermieri. Avand aproximativ 800 de angajati, Grupul Agricover este structurat pe 9 divizii si companii: Agricover Distributie, Agricover Cereale, Agricover Samanta, Agricover Silozuri, Agricover Logistica, Agricover Credit IFN, Agricover Ferme, Agricover VET si Agricover Bulgaria.

Agricover ofera clientilor semintele, ingrasamintele si produsele fitosanitare necesare, in timp ce serviciile integrate oferite fermierilor includ consultanta tehnica de specialitate, suport financiar, asigurarea recoltei, servicii logistice si de siloz, precum si sprijin in valorificarea culturilor.

Grupul Agricover acopera intreg teritoriul Romaniei: 68 de reprezentanti de vanzari si achizitii cu studii de specialitate, personal specializat in serviciile financiare oferite fermierilor. In ceea ce priveste activitatea de preluare a cerealelor, aceasta se desfasoara in 32 puncte de lucru, baze de receptie si silozuri, situate in 9 judete, compania dispunand de o capacitate totala de depozitare de cca. 720.000 tone si ocupand astfel locul al doilea din punct de vedere al capacitatii de depozitare a cerealelor in Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri