"Vantul este cea mai mare atractie si va continua sa fie peste tot in lume. Toata lumea viseaza ca vantul ne va scapa de probleme de energie. In Dobrogea, avem un exces de capacitate. Din aceasta cauza, vor trebui construite noi linii electrice, fie ca vorbim de interconexiunea cu Bulgaria, fie de cablu electric submarin cu Turcia. A doua zona de interes este Moldova, multi investitori se reorienteaza spre aceasta zona si ne asteptam sa primim multe cereri de racordare in sistem acolo. Alta zona de interes aparuta de curand este Banatul", a declarat directorul general al Transelectrica, Adrian Baicusi, citat de NewsIn.

Acesta a precizat ca exista cereri de racordare la Sistemul Energetic National a unor proiecte de peste 20.000 MW pentru unitati de productie electricitate din surse eoliene.

Transelectrica este Operatorul de Transport si de Sistem din Romania, care gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta reteaua de transport care cuprinde 78 statii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA, si 9.028 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV si 750 kV, aflate in gestiunea a opt sucursale de transport.

Transportatorul de electricitate are opt sucursale in Bucuresti, Bacau, Constanta, Cluj, Craiova, Pitesti, Sibiu, Timisoara.

De asemenea, in prezent, Transelectrica are sase filiale: OPCOM, Smart, ICEMENERG, Formenerg, ICE Service si Teletrans.