Klaus Brennecke, care este si vicepresedinte al Clubului economic “Banat”, a afirmat ca sunt firme din Germania care sunt interesate sa investeasca in Romania, chiar si in aceasta perioada de criza economica, potrivit NewsIn.

„In situatiile de criza din prezent, exista o concurenta clara, judetele cautand sa atraga cat mai multi investitori. Atat eu, cat si ceilalti membri ai clubului economic suntem interesati sa sprijinim dezvoltarea investitiilor germane in toata tara. Cautam, impreuna cu investitorii, in functie de specificul firmei, care ar fi locatia cea mai buna. Am aflat ca in judetele Arad si Timis nu exista retineri fata de investitiile din strainatate. Din pacate, in unele judete, am simtit o oarecare retinere, care s-a manifestat prin impunerea unor conditii greu de acceptat de investitori, care s-au simtit respinsi. Investitorii sunt chemati, dar apoi administratiile locale incearca sa le impuna unele criterii greu de acceptat de investitorii straini”, a declarat Klaus Brennecke.

Consulul Germaniei la Timisoara, Klaus Brennecke, s-a intalnit, miercuri, cu autoritatile locale si judetene din Arad, iar, in cadrul discutiilor, au fost abordate problemele etnicilor germani care locuiesc in Arad, colaborarea culturala, multiculturala si pastrarea traditiilor, dar si colaborari in ceea ce priveste turismul si educatia.

Un proiect de colaborare care se va concretiza in curand este deschiderea unui muzeu al satului in localitatea aradeana Zabrani, cu sprijinul etnicilor germani care au locuit in aceasta parte a tarii si dupa Revolutia din 1989 s-au stabilit in Germania.

Acestia vor contribui cu obiecte la dotarea muzeului. De asemenea, sunt continuate demersurile de realizarea a infratirii intre orasele Lipova si Saarland, Santana si Neumarkt, Arad si Wurzburg.