GE Energy a instalat 4 turbine eoliene pentru proiectele Monsson Alma

GE Energy a instalat patru turbine eoliene de cate 2,5 MW pentru doua proiecte din localitatile Silistea si Galbiori (judetul Constanta) ale companiei Monsson Alma, a declarat directorul executiv al GE Energy pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova, Carmen Neagu.
"Cele doua proiecte au o capacitate de 5 MW fiecare. Cele patru turbine au fost deja ridicate, acestea vor fi functionale la sfarsitul anului", a declarat Neagu, citata de NewsIn.

GE Energy este unul din principalii furnizori mondiali de tehnologii de producere si livrare a energiei, fiind parte a concernului General Electric. Cu 82.000 de angajati pe plan global si venituri in 2009 de 37 miliarde dolari, grupul este prezent in 140 de tari.

Companiile care includ GE Energy sunt GE Power & Water, GE Energy Services si GE Oil & Gas. GE Energy activeaza in toate sectoarele industriei energetice, inclusiv in sectorul carbunelui, al petrolului, al gazelor naturale si al energiei nucleare; in domeniul resurselor regenerabile (apa, energia eoliana, energia solara si biogaz), precum si al altor combustibili alternativi.

Principalele proiecte ale GE Energy in Romania sunt: construirea unei centrale electrice de 860MW, la Brazi, pentru Petrom, in consortiu cu grupul Metka (Grecia), livrarea turbinelor eoliene pentru proiectul fermei Grupului CEZ, de la Fantanele, livrarea a patru motoare GE Jenbacher (dintre care doua sunt cele mai puternice motoare Jenbacher - tip 6) catre producatorul de energie Vest Energo, precum si a celor doua turbogeneratoare GE cu o putere de 706 MW pentru Centrala Nucleara de la Cernavoda.

De asemenea, compania a livrat echipamente de inalta eficienta, turbine pe gaz sau motoare GE Jenbacher pentru mai multe centrale electrice de co-generare, in cadrul unor companii precum ELCEN - Bucuresti Vest, Rafinaria Petrobrazi, Carolli, Ursus, Sicomed/Zentiva SA.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri