Compania a achiztionat de la General Electric doua turbine cu gaz si una cu aburi, toate trei insemnand o investitie de 17% din totalul de 500 de milioane de euro. Turbina adusa saptamana aceasta cantareste 300 de tone, are o inaltime de peste cinci metri si o lungime de 10 metri la o latime de cinci metri.

"Este un proiect major, care contribuie la atingerea obiectivului strategic de producator important pe piata de electricitate din Romania, cu o cota de piata de 10%, In 2012, centrala de la Brazi va asigura 8-9% din electricitatea produsa in Romania", a declarat intr-un comunicat de presa Gerald Kappes, membru al Directoratului Petrom, responsabil pentru gaze, energie si produse chimice.

Centrala de la Brazi va dezvolta o putere de 860 MW si va avea o eficienta de circa 57%, una crescuta comparativ cu media de 30% a instalatiilor din Romania.

Citeste si:

Aproximativ 20% din capacitatea acesteia va fi folosita pentru acoperirea consumului propriu companiei petroliere, iar restul va fi vandut pe piata de energie romaneasca.

Convoiul care a realizat transportul agabaritic al turbinei a avut o lungime de 110 metri, desfasurat pe ruta Constanta-santierul centralei de la Brazi.