Grupul petrolier austriac OMV a facut o noua descoperire de condensat la sonda de explorare Ritma-1 amplasata in sudul Tunisiei.
Aceasta este a saptea sonda consecutiva care descopera hidrocarburi in aceasta zona in ultimii patru ani, confirmand potentialul crescut al acestui bloc si al licentei de explorare Jenein Sud, se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie.

OMV si partenerul ETAP, compania petroliera nationala din Tunisia, au finalizat recent operatiunile la sonda Ritma-1 din Concesiunea de Productie Nawara, in sudul Tunisiei. Este cea de-a treia sonda din campania de forare 2009/2010 menita sa identifice resurse aditionale de condensat pentru Proiectul de Dezvoltare Nawara planificat. Ritma-1 a ajuns la o adancime de 4.035 metri si a intalnit un continut de 28 metri de hidrocarbon net stocat intre straturile de gresie din formatiunile Acacus si Tannezuft.

"Suntem foarte multumiti de aceasta serie promitatoare de 7 descoperiri consecutive din sudul Tunisiei, lucru ce reprezinta o realizare remarcabila in sectorul E&P, si care ne permite sa continuam activitatile de dezvoltare din Concesiunea Nawara", a declarat Helmut Langanger, membru in Consiliul Director OMV, responsabil pentru activitatile de Explorare si Productie (E&P).

Forarea urmatoarei sonde de explorare din zona, Khouloud-1 a inceput pe 25 mai. OMV si ETAP detin fiecare cate o participatie de 50% din Concesiunea de Productie Nawara, la 700 km sud de capitala Tunisiei, Tunis.

OMV detine un portofoliu international echilibrat de Explorare si Productie in 17 tari, organizat in jurul a sase regiuni cheie, respectiv Europa Centrala si de Est, Africa de Nord, nord-vestul Europei, Orientul Mijlociu, Australia/Noua Zeelanda si Rusia/regiunea Marii Caspice. Volumul zilnic de productie al OMV este de aproximativ 317.000 bep/zi, iar la sfarsitul anului 2008 rezervele dovedite ale companiei erau de aproximativ 1,2 miliarde bep.

OMV a demarat activitatea in Tunisia la inceputul anilor 1970. Productia companiei in Tunisia s-a ridicat la 8.000 bep/zi in anul 2009. OMV opereaza blocul de explorare Jenein Sud, situat in prelungirea bazinului Ghadames pe teritoriul tunisian. In aprilie 2008, OMV a achizitionat un procent de operare de 80% in zona de explorare Sidi Mansour.

Cu vanzarile grupului de 17,92 miliarde euro si o forta de munca de 34.676 de angajati in 2009, OMV Aktiengesellschaft este una dintre cele mai mari companii industriale austriece listate la bursa. In calitate de grup energetic lider din centura de crestere europeana, OMV activeaza in 12 tari in domeniul Rafinare & Marketing (R&M).

In domeniul Explorare & Productie (E&P), OMV activeaza in 17 tari pe patru continente. In domeniul Gaze Naturale & Energie (G&E), OMV vinde aproximativ 13 miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an. Prin reteaua sa de conducte din Austria, cu o lungime de 2.000 km, OMV Gas & Power transporta anual aproximativ 75 miliarde metri cubi de gaze naturale. Central European Gas Hub al OMV este unul dintre cele mai importante centre de gaze naturale din Europa continentala, avand o capacitate comerciala de aproximativ 23 miliarde de metri cubi.

Foto: arhiva foto OMV.com.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri