Luca Serena, presedinte al Euroholding Group din Timisoara, este noul presedinte al Unimpresa Romania, Asociatia Intreprinderilor Italiene din Romania.

Infiintata in luna iulie 2003, Unimpresa a devenit “patronat” recunoscut de catre Guvernul Roman in octombrie 2004 si in aceasta calitate participa la tratativele cu Guvernul si cu sindicatele, tratand teme cruciale pentru societati (codul muncii, codul fiscal etc), aparand interesele asociatiilor sai, societati romanesti cu capital partial sau total italian.

Luca Serena (foto), noul presedinte al Unimpresa Romania, se afla la conducerea unuia dintre cele mai performante grupuri italiene din sectorul constructiilor si cel textil, prezente in Romania, Euroholding Group din Timisoara, care, in 2009, in ciuda crizei, a raportat un profit (EBITDA) de 4,4 milioane de euro si o cifra de afaceri pe intregul grup de 65 milioane de euro.

Euroholding numara peste 750 angajati si estimeaza pentru acest an afaceri in crestere cu 15% fata de 2009.

Sub conducerea lui Luca Serena, Euroholding, prin intermediul societatii Euroconstruct din cadrul grupului, si-a extins activitatea si in sectorul lucrarilor publice, incepand inca de anul trecut lucrarile la autostrada Timisoara-Arad (contract de 12 milioane de euro), iar in scurt timp va incepe lucrarile la centura Caransebes (11 milioane de euro).

De asemenea, grupul a extins fabrica de prefabricate din judetul Timis, o investitie de peste 12 milioane de euro.Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si