Ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, a declarat ca proiectul de Hotarare de Guvern privind strategia de vanzare a unui pachet semnificativ la compania Petrom are toate avizele si probabil miercuri va intra in sedinta de Guvern.
Intrebat cand anume vor fi vandute actiunile, Videanu a raspuns ca estimeaza luna septembrie, intrucat sunt niste proceduri care trebuie respectate, transmite NewsIn.

"Elementul de control pe care il avem cu 20% putem sa-l exercitam si cu 8 si cu 10%, in aceleasi conditii. Este o oportunitate de a valorifica mult mai eficient un pachet minoritar, as spune chiar mai mult decat s-a luat pe pachetul majoritar. De aceea, dorinta OMV de a majora capitalul social nu ne poate lasa indiferenti. Sa stam si sa ne diluam prin neparticiparea la majorarea de capital sau sa valorificam incercand sa aducem o suma importanta la bugetul consolidat si sa si participam la majorarea de capital. Vom avea beneficii duble", a mai spus Videanu.

Citeste si Cine va cumpara cele 11% din Petrom scoase la vanzare de Stat? OMV nu pare a fi interesat

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a pus in luna mai in dezbatere publica proiectul de Hotarare de Guvern prin care intentioneaza sa vanda 11,84% din totalul de 20,64% de actiuni pe care le detine in prezent la producatorul de titei si gaze OMV Petrom.

"Pregatim Transgazul si Transelectrica si urmeaza Oil Terminal si Conpet. Aici incercam sa avem o strategie cu Bursa de Valori astfel incat sa maximizam acest proces care in Polonia s-a dovedit a fi unul de maxima eficienta pentru economia poloneza. Contrar opiniei marii majoritati a expertilor care au spus ca nu e un moment optim ca in criza economica sa privatizam pe bursa, vreau sa va spun ca vanzarea unor participatii ale statului la Bursa de la Varsovia a fost un element de relansare economica in Polonia. Bursa de la Varsovia a devenit un element de finantare a economiei poloneze, nu doar un loc de finantare", a declarat joi Adriean Videanu.

Un memorandum al Ministerului Economiei arata ca statul isi propune sa obtina peste un miliard de euro prin vanzarea actiunilor detinute la mai multe companii din domeniul energetic.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri