Aproximativ 113 milioane de euro ar urma sa fie investite pentru modernizarea Postei Romane, iar cea mai mare suma, respectiv 70 de milioane de euro, reprezinta investitia in centrele de sortare, potrivit Strategiei de restructurare si modernizare a institutiei aprobate de Guvern.

Automatizarea cetrelor de sortare (constructii, dotari cu tehnologie postala, soft-uri, training) ar presupune o investitie de aproximativ 70 de milioane de euro, implementarea sistemului integrat ERP (Enterprise Resource Planning - un sistem software de integrare a tuturor informatiilor dintr-o organizatie intr-o platforma unica) - aproximativ 10 milioane de euro, iar achizitia de echipamente de tiparire si anvelopare - 12,5 milioane de euro.

Alte 6,7 milioane de euro ar urma sa fie investite in achizitia de masini de francat, reorganizarea transportului corespondentei si a numerarului costa 10 milioane de euro, iar extinderea retelei VPN - aproximativ 4 milioane de euro, scrie NewsIn.

Potrivit Strategiei, evolutia Postei Romane este influentata de concurenta puternica pe piata de colete postale si servicii express, dezvoltarea pietei bancare si de asigurari, precum si de preturile inflexibile practicate de Posta Romana. In prezent, cotele de piata detinute de institutie sunt urmatoarele: 80,10% din posta de scrisori interna, 53,50 din posta de scrisori internationala, 14,20% din coletele postale interne si 1,60% din cele internationale, 13,80% din express-ul intern si 1,30% din cel international, 49% din colectarea facturilor la utilitati si telefonie.

Decizia de restructurare a institutiei a fost luata avand in vedere, printre altele, necesitatea alinierii normelor si ofertei comerciale ale Postei la directivele si practicile UE, semnarea unor contracte de achizitii in 2008, de peste 300 de milioane de lei, care depasesc capacitatea financiara de plata a institutiei si cresterea numarului de angajati.

Strategia de restructurare aprobata de Guvern urmareste redresarea financiara a Postei Romane, astfel incat la finele anului 2014 sa se inregistreze un profit brut de 50 de milioane de lei. In document se estimeaza ca Posta Romana va inregistra pierderi de 170 de milioane de lei in 2010 si de 60 de milioane de lei in 2011. Incepand cu 2012 se estimeaza ca institutia va trece pe profit, astfel: un profit brut de aproape 32 de milioane de lei in 2012 si de 33 de milioane in 2013.

Reorganizarea structurii regionale ar urma sa incepa la 1 iulie 2010 si va dura sase luni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri