"Incepand cu data de 01 iunie 2010, activitatea firmei “George Butunoiu Consulting” S.R.L. se suspenda pe o durata de 3 ani, respectiv pana in adata de 31.05.2013, cu posibilitatea reluarii oricand a activitatii, in conditiile respectarii dispozitiilor legale de publicitate", potrivit datelor din Monitorul Oficial.

Toate contractele head-hunter-ului vor fi inregistrate pe IMM-ul George Butunoiu Group.

George Butunoiu explica decizia de suspendare a activitatii micorintreprinderilor prin faptul ca in acest moment impozitul achitat nu se mai justifica. “Ca toata lumea am avut vreo sase firme cu acelasi obiect de activitate. Faceam evaziune fiscala legala pentru ca toti competitorii actionau in acelasi mod si daca nu as fi procedat asa, atunci aveam concurenta neloiala din partea lor”, spune headhunter-ul.

Strategia de a incheia contracte de prestari servicii pe mai multe firme contribuia la diminuarea valorii totale a impozitului catre Stat, gratie legilor in vigoare inainte de momentul introducerii impozitului forfetar.

IMM-urile detinute de Butunoiu figureaza pe Ministerul Finantelor cu cifre de afaceri sub 110.000 de euro, calculate la valoarea medie in 2008 de 3,68 lei/euro.