"Transportatorii, si cei interni, si cei internationali, sunt nemultumiti ca sunt opriti, in prezent, de o gramada de controale: CNADNR, ARR, Politie. Vrem ca, in 2011, prin infiintarea unei directii in cadrul ARR, sa simplificam aceste controale printr-un control unic, respectiv acesta sa fie efectuat doar de ARR si Politie", a spus Coman, citat de NewsIn.

El a precizat ca noul organism pentru controlul unic din cadrul ARR, institutie aflata in subordinea Transporturilor, va controla, in cazul transporturilor de marfa, documentele firmei, documentele de insotire a marfurilor, concordanta dintre marfuri si documente, inclusiv cantarirea lor, documentele soferului, precum si periculozitatea marfurilor. La transportatorii de pasageri vor fi controlate biletele de calatorie, certificatele de clasificare si starea tehnica vizuala.

"Incepand cu luna mai, lipsa documentelor la transportatori ne obliga, prin OUG 34/2010, sa imobilizam vehiculele, sa ridicam certificatul si placutele de inmatriculare si sa dam amenzi de 20.000 de lei", a mai precizat Florin Coman.

La randul sau, directorul general din Directia Transport Rutier din cadrul MTI, Sorin Sirbu, a declarat ca ministerul lucreaza de cativa ani la proiectul pentru introducerea controlului unic.