Omul de afaceri Ovidiu Tender pare sa fi gasit pretul corect pentru vinzarea pachetului de actiuni detinut la Ardaf: 60 de milioane de euro. In aceasta situatie, Ardaf este evaluata la un pret dublu fata de valoarea de pe Rasdaq.
La mijlocul acestui an, trei companii straine au inaintat oferte actionarului majoritar Ovidiu Tender pentru preluarea firmei de asigurari Ardaf. Pretul oferit era cuprins intre 25 si 30 de milioane de euro. Printre cei interesati s-au numarat grupul austriac Uniqa si Wiener Staedtische. Totusi, cea mai buna oferta a venit de la o firma din China (China Limited), in jur de 40 de milioane de euro. Surse apropiate omului de afaceri sustin ca Ovidiu Tender ar fi fost tentat sa vinda, dar pretul ar fi trebuit majorat cu 50% fata de oferta initiala.

Tender vrea pretul corect

E adevarat ca orice companie din grupul Tender este de vinzare, inclusiv Ardaf. Dar pretul trebuie sa fie unul corect, spune Ovidiu Tender. Rugat sa anunte o cifra, Tender a ramas tot la un pret corect. Totusi, Ardaf este o societate cotata pe piata Rasdaq si are un numar de 504 milioane de actiuni cu valoare nominala de 0,1 lei fiecare. Ieri, o actiune Ardaf era cotata in piata la 0,2800 lei. Din intregul pachet de actiuni, Tender detine la Ardaf 70,22%, adica 353 de milione de actiuni. La pretul pietei, pachetul valoreaza 27,5 milioane de euro. Nu voi vinde Ardaf la pretul de pe piata Rasdaq, deoarece valoarea actiunilor va creste in viitor. Nu trebuie trecut cu vederea faptul ca piata asigurarilor din Romania are un mare potential de dezvoltare, mai zice Tender.

Cit priveste pretul de 60 de milioane de euro, la care ar fi dispus intr-adevar sa vinda, Tender sustine ca e un pret corect. Grupul Tender a devenit actionar majoritar la Ardaf in septembrie 2002, in momentul in care a investit 100 de miliarde de lei pentru majorarea capitalului social. Pina la acel moment, Ardaf era detinuta de Eurom Bank, de SIF Transilvania si de alte fonduri de investitii. In cei trei ani, Ardaf a realizat mai multe majorari de capital, la ultima grupul Tender investind 6 milioane de euro.

Ardaf, in continuare sub monitorizare

In toamna acestui an, Ardaf a fost nevoita sa faca o majorare de capital din cauza scaderii coeficientului de lichiditate sub minimumul impus de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Dupa majorare, acest coeficient a ajuns la 1,22, peste limita impusa de CSA, dar monitorizarea companiei continua. Pe moment, Ardaf ramine in continuare sub supravegherea atenta a CSA. Monitorizarea va continua atit timp cit CSA o va considera necesara. Este vorba despre anumite masuri de prudenta din partea CSA. Oricum, perioada de supraveghere nu va fi totusi nici mai lunga, nici mai scurta decit este nevoie, a adaugat Nicolae Crisan, presedintele CSA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri