"Ne cerem scuze pentru faptul ca nu vom putea relua furnizarea apei calde menajere, desi revizia anuala a sistemului de termoficare a fost finalizata. Avand in vedere nivelul redus al incasarilor precum si sechestrul pus de ANAF, SC CET Iasi SA a fost in imposibilitate de a achita facturile restante la Romgaz Medias", a declarat directorul CET, Dorin Ivana, prin intermediul unui comunicat de presa, informeaza NewsIn.

Reprezentantii asociatiilor de proprietari din Iasi au declarat recent ca revizia anuala a sistemului a fost devansata cu doua luni tocmai din cauza datoriilor pe care centrala le are la Romgaz. Conducerea CET Iasi a mai anuntat ca la inceputul saptamanii viitoare este programata o intalnire cu furnizorul de gaze naturale la primarie in incercarea de a debloca situatia.

CET Iasi are datorii de peste 30 milioane lei la Romgaz Medias, o parte din suma fiind esalonata. Iarna trecuta, Romgaz a intrerupt in mai multe randuri furnizarea de gaze naturale la centrala ieseana din cauza datoriilor.