Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, se declara nemultumit de faptul ca nu a fost instiintat de schimbarea directorului general al Regiei Autonome de Transport Bucuresti, care, in opinia lui, a fost facuta de Consiliul de Administratie al regiei "cu incalcarea prevederilor legale".
Edilul-sef sustine ca acela care numeste, sanctioneaza si dispune sanctionarea, modificarea ori incetarea raporturilor de munca pentru conducatorii serviciilor si institutiilor publice de interes local este doar primarul general, potrivit Legii administratiei publice locale, informeaza NewsIn.

"Este regretabil ca intreaga activitate de transport in comun prestata de Regia Autonoma de Transport Bucuresti este exceptata controlului si coordonarii directe a celui care este singurul raspunzator direct de calitatea acestuia, si anume primarul general", se mai arata in declaratia de presa.

In aceeasi scrisoare, Oprescu atentioneaza Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), pe membrii Consiliului de administratie al RATB si pe noul director general ca "noua conducere a Regiei actioneaza la limita legalitatii". Primarul general reaminteste, cu acelasi prilej, ca hotararea CGMB de numirea a unor membri in CA al RATB a fost atacata in contencios administrativ.

CA al RATB a decis sa il inlocuiasca pe Gheorghe Aron din functia de director general al RATB cu Adrian Crit, care a mai lucrat la Primaria sectorului 6 si la Registrul Auto Roman. Inlocuirea ar fi venit in urma unor presiuni facute de o parte a consilierilor generali PDL, dupa cum au declarat surse din municipalitatea bucuresteana. Crit ar fi fost impus, sustin aceleasi surse, in urma unor demersuri venite si din directia Elenei Udrea.

Unul dintre motivele inlocuirii lui Aron ar fi si acela legat de o plangere la Directia Nationala Anticoruptie, formulata impotriva sa ca urmare a "organizarii defectuoase a unor licitatii", mai spuneau sursele citate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri