Edilul-sef sustine ca acela care numeste, sanctioneaza si dispune sanctionarea, modificarea ori incetarea raporturilor de munca pentru conducatorii serviciilor si institutiilor publice de interes local este doar primarul general, potrivit Legii administratiei publice locale, informeaza NewsIn.

"Este regretabil ca intreaga activitate de transport in comun prestata de Regia Autonoma de Transport Bucuresti este exceptata controlului si coordonarii directe a celui care este singurul raspunzator direct de calitatea acestuia, si anume primarul general", se mai arata in declaratia de presa.

In aceeasi scrisoare, Oprescu atentioneaza Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), pe membrii Consiliului de administratie al RATB si pe noul director general ca "noua conducere a Regiei actioneaza la limita legalitatii". Primarul general reaminteste, cu acelasi prilej, ca hotararea CGMB de numirea a unor membri in CA al RATB a fost atacata in contencios administrativ.

CA al RATB a decis sa il inlocuiasca pe Gheorghe Aron din functia de director general al RATB cu Adrian Crit, care a mai lucrat la Primaria sectorului 6 si la Registrul Auto Roman. Inlocuirea ar fi venit in urma unor presiuni facute de o parte a consilierilor generali PDL, dupa cum au declarat surse din municipalitatea bucuresteana. Crit ar fi fost impus, sustin aceleasi surse, in urma unor demersuri venite si din directia Elenei Udrea.

Unul dintre motivele inlocuirii lui Aron ar fi si acela legat de o plangere la Directia Nationala Anticoruptie, formulata impotriva sa ca urmare a "organizarii defectuoase a unor licitatii", mai spuneau sursele citate.