JTI Romania isi reduce capitalul social cu 18,8 mil. lei

Producatorul de tigarete JTI Romania isi reduce capitalul social cu 18,8 milioane lei, pana la 73,91 milioane lei, pentru a-si acoperi pierderile, potrivit unei decizii din 1 iunie a asociatului unic JT International Holding BV si publicata in Monitorul Oficial, informeaza NewsIn.
JTI - Japan Tobacco International este compania internationala de tutun detinuta de Japan Tobacco, al treilea jucator ca marime al industriei, cu un procent de 11% din piata globala si o capitalizare de piata de aproximativ 32 miliarde dolari.

Grupul a fost format in 1999, cand Japan Tobacco Inc. a achizitionat, pentru suma de 8 miliarde dolari americani, filialele internationale ale companiei multinationale americane R.J Reynolds.

JTI are 23.000 de angajati in 80 de sucursale si 30 de fabrici si centre de cercetare-dezvoltare din toata lumea. Marcile JTI sunt comercializate in peste 120 de tari.

In urma cu o saptamana, JTI Romania a anuntat decizia de a restructura 169 de pozitii din cadrul JT International (Romania) SRL, cu impact direct asupra unui numar de 128 de angajati, restul pozitiilor fiind in prezent vacante.

Cititi si Contrabanda cu tigarete, cu doi pasi inaintea producatorilor


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri