Retailerul german Metro Cash&Carry, cel mai mare jucator din comertul romanesc, cu investitii de peste 1 miliard de euro pe piata locala, vizeaza deschiderea a cel putin unui Metro Punct, un format de magazin mai mic, destinat clientilor revanzatori.
"Vrem sa deschidem cel putin un nou magazin Metro Punct, dar inca suntem in perioada de tatonari, de gasire a unei locatii, a unui teren", au declarat oficialii companiei. Deschiderea unitatii va avea loc pana la finalul anului.

Acestia au adaugat ca noul magazin va avea dimensiuni similare cu cel lansat deja in aprilie anul acesta, la Satu Mare. Este vorba despre un magazin de 2.000 de metri patrati, suprafata de patru ori mai mica comparativ cu cea a unui magazin Metro Cash&Carry standard. Magazinul de la Satu Mare a presupus o investitie de un milion de euro si are in oferta 3.000 de produse alimentare si nealimentare.

Metro Cash & Carry a inaugurat la inceputul lunii mai cel de-al cincilea magazin din Bucuresti, in zona Policolor din Bucuresti, in urma unei investitii de 15-20 milioane euro. Magazinul, cu o suprafata de 8.300 de metri patrati, are in oferta 19.000 de produse.

“Conceptul de Metro Punct este o consecinta a nevoilor anumitor clienti, care aveau probleme in a ajunge la magazinele Metro de mari dimensiuni, din cauza traficului si a infrastructurii. Practic, prin aceste magazine vrem sa crestem frecventa vanzarilor catre micii comercianti”, afirma recent Dusan Wilms (foto), directorul general al Metro Cash & Carry Romania, cu ocazia deschiderii unui nou Metro Cash&Carry in zona Policolor din Capitala.

Acesta adauga ca "s-ar putea sa fie loc de inca 20 de magazine Metro daca Romania ajunge la nivelul Frantei in ceea ce priveste gastronomia".

Metro Cash&Carry opereaza 26 de unitati pe plan local. Compania a lansat saptamana aceasta un card co-branded impreuna cu Unicredit Tiriac Bank ce ofera clientilor (persoane juridice) o linie de credit de maximum 35.000 de euro, dar nu mai mult de 30% din cifra de afaceri medie lunara a firmei, si o perioada de gratie de 50 de zile. [Citeste aici mai multe detalii despre cardul co-branded lansat de Metro si Unicredit Tiriac Bank.]

Cifra de afaceri totala a diviziilor Metro Group in Romania (Metro Cash&Carry si Real Hypermarket) a fost anul trecut de 1,897 miliarde euro, in scadere cu 10,7% fata de anul anterior, cand a raportat 2,126 miliarde euro, din cauza deprecierii leului in raport cu euro si contractiei consumului pe fondul crizei economice mondiale.

Din totalul de 1,897 miliarde de euro, vanzarile Metro Cash & Carry au reprezentat 1,226 miliarde euro, iar cele raportate de divizia de hipermarketuri (Real Hypermarket) au fost de 0,671 miliarde de euro.

Metro Group este unul dintre cei mai mari retaileri la nivel mondial, ajungand la vanzari totale de peste 65 de miliarde de euro. Compania opereaza in jur de 2.100 de magazine in 33 de tari, in care lucreaza peste 290.000 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri