Operatorul de servicii medicale private Hipocrat 2000, un jucator de talie mijlocie pe piata de profil, deschide o noua clinica in zona Rahova din Capitala, in cladirea unui fost cazinou.
Noua unitate medicala (foto), situata peste drum de complexul industrial Electromagnetica, este amplasata pe un teren de circa 600 de metri patrati si are patru etaje.

Contactati de Wall-Street, oficialii companiei nu au oferit informatii cu privire la investitia in noua unitate medicala. Chiria lunara pe un metru patrat in zona este de 8-10 euro plus TVA, potrivit consultantilor imobiliari.

Clinica Hipocrat 2000 din Calea Rahovei este una dintre cele mai mari unitati medicale din zona, la concurenta cu alti jucatori mai mici, precum clinica Lil Med sau Centrul Medical Rahova, specializati mai ales pe furnizarea de servicii de analize de laborator.

Reteaua Hipocrat cuprinde in prezent trei centre in Bucuresti (o clinica, un laborator de analize si un serviciu de ambultanta) si restul in provincie - la Ploiesti (doua laboratoare de analize medicale), Giurgiu (laborator de analize) si Vidra (judetul Ilfov), conform informatiilor postate pe site-ul companiei.

Potrivit Registrului Comertului, Clinica Medicala Hipocrat 2000 SRL este detinuta de Shekhel Nawshar si Nabil J. Sheakhel - ambii asociati de cetatenie irakiana. Potrivit datelor afisate pe site-ul Ministerului de Finante, compania a inregistrat in 2008, cu un numar mediu de angajati de 156 de persoane, o cifra de afaceri de aproape 3,5 milioane de euro si un profit de 1,2 milioane de euro.

Piata serviciilor medicale este unul dintre cele mai dinamice sectoare private ale economiei romanesti, atat ca ritm de crestere anual, cat si ca miscari de achizitii si fuziuni.

Sectorul romanesc de servicii medicale private va inregistra anul acesta o crestere de 13% fata de anul precedent, pana la 373 de milioane de euro, perspectivele pentru 2012 indicand o valoare de 609 milioane de euro, pe fondul ascensiunii asigurarilor private si al unei continue deteriorari a sistemului sanitar de stat, estimeaza compania poloneza de cercetari PMR.

Afla detalii din culisele celor mai recente miscari de top din piata serviciilor medicale:

Cea mai mare tranzactie din servicii medicale: Revin deal-urile fond pe fond

Din 50 de petitori, un singur castigator: Cum au intrat francezii de la SocGen in business-ul MedLife

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri