Avocatul familiei Awdi, Catalin Dancu, sustine ca va face plangere penala impotriva fostului presedinte al AVAS Marian Ursache, pentru abuz in serviciu, pentru ca acesta ar fi vinovat de mai multe ilegalitati in gestionarea activitatii Rodipet.
"Declaratiile <<zgomotoase>> ale fostului presedinte al AVAS, Marian Ursache, cu privire la <<legalitatea>> preluarii de catre stat a Companiei Rodipet, sub mandatul sau, nu reprezinta decat o incercare a acestuia de a ascunde gravele nereguli si ilegalitati pe care le-a comis in perioada mandatului sau cu privire la modul in care a gestionat interesele acestei companii", se arata intr-un comunicatul remis de avocatul Catalin Dancu, care ii reprezinta pe fratii Awdi, informeaza NewsIn.

De asemenea, avocatul il acuza pe Marian Ursache ca "uita" sa spuna ca, in timpul mandatului sau, mii de oameni au fost concediati de la Rodipet, iar datoriile companiei au crescut.

"Cabinetul de avocat Dancu Catalin Radu este imputernicit sa depuna de urgenta o plangere penala impotriva fostului presedinte al AVAS pentru infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor private si cere reprezentantilor Parchetului sa extinda cercetarile penale si impotriva tuturor membrilor Consiliului de Administratie ai AVAS care se fac vinovati de complicitate la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu", se arata in comunicat. Mai mult, sustine avocatul, contrar celor afirmate de Marian Ursache, toate obligatiile de investitii conform contractului de privatizare au fost respectate de investitori.

"Prin introducerea litigiului impotriva Romaniei la ICSID, investitorii Awdi nu doresc decat sa demonstreze modul in care fosta conducere a AVAS, coordonata de ilustrul Ursache, a prejudiciat interesele investitorilor straini in procesul de privatizare a Companiei Rodipet", potrivit datelor din comunicat.

Procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala fata de noua persoane, care, sub coordonarea lui Hassan si Mehdi Awdi, au produs un prejudiciu total de 35,5 milioane de euro societatii Rodipet, prin incheierea mai multor contracte defavorabile societatii, potrivit unui comunicat remis de DIICOT.

Astfel, DIICOT arata, intr-un comunicat remis NewsIn, ca marti dimineata au avut loc mai multe perchetitii, atat in Bucuresti, cat si in judetele Constanta si Ilfov, "in vederea documentarii activitatii infractionale desfasurate de grupul infractional organizat ce a avut ca scop insusirea, folosirea si traficarea activelor SC Rodipet SA, (actual SC Network Press Concept SA) si transferul ulterior al sumelor de bani si bunurilor cunoscand ca provin din savarsirea infractiunilor".

DIICOT sustine ca cercetarile facute pana in prezent in aceasta cauza arata ca in toata perioada post-privatizare, respectiv ulterior incheierii contractului de privatizare nr. 62/2003, administratorii SC Rodipet SA, "profitand de inexistenta controlului post-privatizare, a controalelor vizand respectarea regulilor financiare dar si de pozitia dominanta in AGA, au desfasurat o politica de falimentare a societatii concretizata in incheierea unor contracte de imprumut, consultanta, reprezentare, vanzare, prestari servicii, total defavorabile societatii".

Procurorii sustin ca, in acest fel, membrii grupului infractional coordonati de Hassan Awdi si Mehdi Awdi, care au calitate de invinuiti, au produs un prejudiciu in valoare totala de 35,5 milioane de euro. Anchetatorii au dispus inceperea urmaririi penale fata de noua persoane, care au fost ridicate si conduse la sediul DIICOT in vederea audierii si luarii masurilor legale.

Cauza a fost instrumentata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate si Biroului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti, iar interventia s-a realizat cu sprijinul Jandarmeriei Romane, iar suportul tehnic al operatiunii a fost asigurat de Serviciul Roman de Informatii, se arata in comunicatul de marti al DIICOT.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri