Similar, numarul de oferte pentru strainatate a inregistrat un declin de 10%, continuand tendinta descendenta de luna trecuta cand romanii gaseau cu 44% mai putine locuri de muunca in strainatate, fata de luna aprilie. In acest moment, 22 dintre cele mai importante site-uri de joburi din Romania afiseaza cumulate aproximativ 1600 de sluje in afara tarii.

Luna aprilie a reprezentat varful recrutarilor din primul semestru al acestui an, cu peste 28.000 de locuri de munca vacante, dintre care peste 5.000 in afara tarii.

Sectoarele distributie si depozitare au fost singurele in care cererea de forta de munca a crescut, cu 3,7%, respective 3,2%. La polul opus se situeaza domeniile inginerie (-24,4%), marketing (-21,4%), management (-20,4%) si IT (-19,7%).

De asemenea, domeniile finante/contabilitate/asigurari, productie si industria auto au afisat scaderi ale numarului ofertelor peste media de18,5%.

Sectorul productie este singurul domeniu pentru care s-a inregistrat o crestere a numarului anunturilor (+16,5%). La polul opus se situeaza sectoarele MLM si Babysitting/Au pair, cu scaderi de 37,6%, respectiv 31,1%. De asemenea, domeniile marketing, sanatate, management, consultanta si vanzari au afisat scaderi ale numarului ofertelor peste media de13,9%.

Cele mai mari salarii oferite pe platformele de recrutare nu sar de 3.000 euro pentru un key account manager, 2.500 de euro pentru un consultant financiar si 2.000 de euro pentru specialistii in IT, director economic sau manager asigurari.

Studiul Balaur.ro fost intocmit pe un esantion de 22.271 joburi pana la 1 iunie2009, provenind din principalele 22 de site-uri cu oferte de joburi, cu un grad de reprezentativitate estimat la 73%.

Balaur.ro este un motor de cautare de joburi, un agregator al continutului a 22 de site-uri de recrutare din Romania, dezvoltat de o echipa de trei tineri antrepenori (Cristian Strat, Silviu Ganceanu, Mircea Pasoi), care au acumulat experienta ca ingineri software la Google si Microsoft.