Petrom, cea mai mare companie romaneasca, a anuntat inceperea productiei de bitum modificat cu polimeri in Romania sub brandul OMV Starfalt.

"Faptul ca producem aces bitum modificat in Romania aduce o serie de beneficii clientilor nostri. Le furnizam un produs ce poate fi livrat intr-un timp cu 50% mai scurt. De asemenea, costurile de transport se reduc semnificativ", a declarat, intr-un comunicat de presa, Rainer Schlang (foto), director general al OMV Petrom Marketing.

Oficialii Petrom tintesc vanzari de 25.000 de tone din noul tip de bitum pe piata romaneasca si pe cea din Ungaria. In afara de Romania, acest tip de bitum mai este produs in Germania, Austria si Ungaria.


OMV Starfalt a fost comercializat pe piata interna inca din 2008 prin intermediul OMV Petrom Marketing. Produsul este un liant bituminos modificat cu elastomeri, produs in baza unei tehnologii dezvoltate de OMV.

Bitumul modificat cu polimeri este destinat constructiei de drumuri in regiuni cu conditii climaterice dificile, trafic greu si solicitari extreme, se mai precizeaza in comunicat.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele de explorare si productie, rafinare si marketing, gaze naturale si energie. Petrom exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 269 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

OMV detine 51,01% din actiunile Petrom. Grupul OMV activeaza in 13 tari din Europa Centrala in domeniile de Rafinare si Marketing si in 17 tari in sase regiuni de baza in domeniul de explorare si productie. Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare are 2,03% din actiuni, restul de 6,21% fiind detinut de alte persoane fizice si juridice.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Petrom, descoperire ce poate asigura gazele pentru 500.000 de locuinte