Compania Danscan Steel a depus, pana la termenul limita, singura oferta de preluare a societatii Laminorul Braila. Este pentru a doua oara cand compania daneza este singura care depune actele in vederea achizitionarii pachetului majoritar, in prima faza fiind respins pentru ca nu a depus toate documentele de participare, conform prevederilor legale si dosarului de prezentare.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului controleaza 69,9% din actiunile Laminorul Braila, iar pachetul lansat la vanzare reprezinta 68,3% din capitalul social al producatorului de materiale feroase primare si semifabricate. Potentialii investitori au fost avertizati ca in contractul de vanzare-cumparare actiuni va fi introdusa o clauza prin care cumparatorul se angajeaza, in mod ferm si irevocabil, sub sanctiunea desfiintarii contractului ca, in calitate de actionar majoritar la Laminorul, sa asigure plata catre AVAS a ajutorului de stat acordat, in valoare de 95 miliarde de lei. In situatia in care societatea nu va plati aceasta datorie, cumparatorul se va obliga sa plateasca, el insusi, datoria societatii catre AVAS.

Firma din Braila a fost cumparata, anul trecut, de grupul international Tenaris, impreuna cu Silcotub Zalau si Tubinox Bucuresti. Tenaris a preluat societatea Tubman International, care detinea participatii majoritare la cele trei companii. Ulterior, Tenaris a transferat Laminorul Braila, cu titlu gratuit, in portofoliul AVAS. Tubman International detine in prezent 16,2% din titlurile companiei romanesti
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri