“Estimam ca aceasta relansare sa aduca un plus de vanzari de 30% in ce priveste gama de specialitati feliate, in perioada urmatoare”, a declarat Angelica Boboutanu Smil (foto), director Salbac, divizia de preparate din carne fierte-afumate si crude-uscate.

In primul trimestru al anului in curs, vanzarile pe segmentul salamuri crude-uscate si preparate fierte-afumate, obtinute la Salbac, au inregistrat cresteri de 52% in volum si 49,6% in valoare.

Pentru acest an compania isi propune o cifra de afaceri de 60 mil. lei si un profit de 1,8 mil. lei. In primele 6 luni, Salbac a raportat afaceri de 28 mil. lei si un profit de 500.000 lei.

Salbac detine la Bacau doua fabrici specializate in preparate din carne fierte-afumate si preparate crud-uscate.

Agricola Bacau este unul dintre cei mai mari producatori de carne de pui din Romania si principalul exportator din aceasta categorie.

Compania a inregistrat in 2009 o crestere cantitativa a vanzarilor de carne de pui de 23%, fata de anul anterior si o crestere valorica de 30%.

Agricola Bacau si-a bugetat o crestere a cifrei de afaceri pentru acest an cu aproximativ 17%, cu o marja neta de 3,5 – 4%. In 2009 compania a inregistrat afaceri de circa 413 mil. lei (97,6 mil. euro).

Din grupul de firme Agricola Bacau fac parte urmatoarele companii: Agricola International, Salbac, Europrod, Avicola Lumina - Constanta, Suinprod Siret, Comcereal, G-A Nutritie Animala, Aicbac si Agricontruct.