Compania Phoenix Y, cel mai important jucator de pe piata interna de pufuleti din Romania, a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri pentru perioada ianuarie – mai a acestui an de 6,55 %, pana la aproximativ 8 mil. euro, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2009.

Totodata, raportat la aceeasi perioada a anului, volumul vanzarilor de pufuleti a fost in crestere cu aproximativ 2 procente.

In ceea ce priveste rezultatele financiare inregistrate de Phoenix Y anul trecut, cifra de afaceri a crescut in 2009 cu aproximativ 10% fata de 2008, atingand valoarea de aproximativ 19 milioane euro.

"Anul acesta, pentru a ne adapta contextului economic si schimbarilor survenite la nivelul intregii piete de FMCG precum si la nivelul comportamentului consumatorului, am luat deja o serie de masuri strategice cum ar fi investitiile in liniile de productie, largirea gamei de produse, dezvoltarea retelei de distributie si extinderea pietelor de comercializare atat la nivel national, cat si international", a declarat Eliodor Apostolescu, unul dintre cei doi asociati ai companiei Phoenix Y.

Gusto detine o cota de piata de aproximativ 70%. Phoenix Y comercializeaza 9 sortimente pe piata din Romania si exporta pe pietele din Europa si SUA.

Compania Phoenix Y si-a inceput activitatea in urma cu 18 ani, cu o mica linie de productie amplasata in casa unuia dintre asociati. In prezent, fabrica detinuta la Baicoi are o capacitate de productie de peste 1 milion de pungi pe zi, una dintre cele mai mari la nivel european.

Compania detine in portofoliul sau 15 produse, iar pufuletii Gusto sunt exportati in 10 tari, printre care Germania, Anglia, Italia, Olanda, Irlanda, Grecia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si