Companiile Siemens si Energomontaj au finalizat lucrarile de retehnologizare a statiei electrice de 400/110/20 kV Gura Ialomitei, care apartine transportatorului national de electricitate Transelectrica, costul total al lucrarilor ridicandu-se la 28,6 milioane euro, scrie NewsIn.

„Durata de executie a proectului a fost de 25 de luni, cu incepere in anul 2007 si finalizare in iunie 2010. Retehnologizarea statiei Gura Ialomitei s-a realizat printr-un contract la cheie (proiectare, livrare si montare de echipamente). Lucrarile de retehnologizare a statiei eletrice, aflata in comuna Mihail Kogalniceanu, din judetul Ialomita, au constat in inlocuirea echipamentelor primare si secundare (comanda, control, protectie) cu echipamente moderne si performante de ultima generatie”, au declarat reprezentantii Transelectrica.

Statia retehnologizata Gura Ialomitei este cea de-a doua statie de transport a energiei electrice din cadrul Transelectrica, proiectata si construita in tehnologie GIS (Gas Insulated Switchgear – statie capsulata cu izolatie de gaz inert presurizat).
Contractorul general al lucrarii a fost consortiul format din Siemens Austria si Energomontaj Romania, liderul consortiului fiind Siemens. Finantarea a fost asigurata din surse proprii Transelectrica.

Transelectrica este Operatorul de Transport si de Sistem din Romania, care gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta reteaua de transport care cuprinde 78 statii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA, si 9.028 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV si 750 kV, aflate in gestiunea a opt sucursale de transport.

Transportatorul de electricitate are opt sucursale in Bucuresti, Bacau, Constanta, Cluj, Craiova, Pitesti, Sibiu, Timisoara.

De asemenea, in prezent, Transelectrica are sase filiale: OPCOM, Smart, ICEMENERG, Formenerg, ICE Service si Teletrans.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Seful Transelectrica, demis din cauza falsificari diplomei de licenta