Producatorul de medicamente Terapia, controlat de indienii de la Ranbaxy Laboratories, ar putea decide anul viitor construirea unei noi fabrici de medicamente in cadrul unui parc industrial din Cluj.

"Incerc sa atrag o noua investitie a grupului la Cluj. Este vorba despre o noua fabrica de medicamente, un proiect greenfield (de la zero - n. red.), care sa aprovizioneze intregul grup si care ar fi putea amplasat in cadrul unui parc industrial", a declarat Dragos Damian (foto), CEO-ul Terapia Ranbaxy.

Acesta a mai precizat ca o decizie in acest sens va fi luata in 2011.

Daca proiectul s-ar materializa, fabrica ar putrea fi construita in parcul industrial Tetarom, din apropiere de Cluj-Napoca. Aceasta ar putea aproviziona grupul cu medicamente in forma solida, orale, injectabile si sub forma de solutii.

Oficialul Terapia Ranbaxy nu a oferit detalii cu privire la marimea investitiei, precizand doar ca deocamdata se discuta aceasta varianta si ca nimic nu a fost stabilit.

"Costurile de productie sunt la o zecime fata de Europa de Vest, deci exista motive operationale si functionale pentru a investi in capacitatea de fabricare din Romania", a explicat seful Terapia, referindu-se la intregul sector industrial romanesc.

Fabrica din Romania ar putea consolida pozitia de producator al japonezilor de la Daiichi Sankyo, care controleaza Ranbaxy Laboratories.

"Daiichi Sankyo are o prezenta foarte puternica in Turcia, o piata care se va dezvolta in continuare, dar si Germania, unde detin facilitati de productie", a adaugat Dragos Damian.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cartea zilei: Cine esti tu, doctore?