"Incerc sa atrag o noua investitie a grupului la Cluj. Este vorba despre o noua fabrica de medicamente, un proiect greenfield (de la zero - n. red.), care sa aprovizioneze intregul grup si care ar fi putea amplasat in cadrul unui parc industrial", a declarat Dragos Damian (foto), CEO-ul Terapia Ranbaxy.

Acesta a mai precizat ca o decizie in acest sens va fi luata in 2011.

Daca proiectul s-ar materializa, fabrica ar putrea fi construita in parcul industrial Tetarom, din apropiere de Cluj-Napoca. Aceasta ar putea aproviziona grupul cu medicamente in forma solida, orale, injectabile si sub forma de solutii.

Oficialul Terapia Ranbaxy nu a oferit detalii cu privire la marimea investitiei, precizand doar ca deocamdata se discuta aceasta varianta si ca nimic nu a fost stabilit.

"Costurile de productie sunt la o zecime fata de Europa de Vest, deci exista motive operationale si functionale pentru a investi in capacitatea de fabricare din Romania", a explicat seful Terapia, referindu-se la intregul sector industrial romanesc.

Fabrica din Romania ar putea consolida pozitia de producator al japonezilor de la Daiichi Sankyo, care controleaza Ranbaxy Laboratories.

"Daiichi Sankyo are o prezenta foarte puternica in Turcia, o piata care se va dezvolta in continuare, dar si Germania, unde detin facilitati de productie", a adaugat Dragos Damian.