Producatorul de medicamente Terapia, controlat de indienii de la Ranbaxy Laboratories, ar putea decide anul viitor construirea unei noi fabrici de medicamente in cadrul unui parc industrial din Cluj.
"Incerc sa atrag o noua investitie a grupului la Cluj. Este vorba despre o noua fabrica de medicamente, un proiect greenfield (de la zero - n. red.), care sa aprovizioneze intregul grup si care ar fi putea amplasat in cadrul unui parc industrial", a declarat Dragos Damian (foto), CEO-ul Terapia Ranbaxy.

Acesta a mai precizat ca o decizie in acest sens va fi luata in 2011.

Daca proiectul s-ar materializa, fabrica ar putrea fi construita in parcul industrial Tetarom, din apropiere de Cluj-Napoca. Aceasta ar putea aproviziona grupul cu medicamente in forma solida, orale, injectabile si sub forma de solutii.

Oficialul Terapia Ranbaxy nu a oferit detalii cu privire la marimea investitiei, precizand doar ca deocamdata se discuta aceasta varianta si ca nimic nu a fost stabilit.

"Costurile de productie sunt la o zecime fata de Europa de Vest, deci exista motive operationale si functionale pentru a investi in capacitatea de fabricare din Romania", a explicat seful Terapia, referindu-se la intregul sector industrial romanesc.

Fabrica din Romania ar putea consolida pozitia de producator al japonezilor de la Daiichi Sankyo, care controleaza Ranbaxy Laboratories.

"Daiichi Sankyo are o prezenta foarte puternica in Turcia, o piata care se va dezvolta in continuare, dar si Germania, unde detin facilitati de productie", a adaugat Dragos Damian.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri