Complexul Energetic Craiova, producator de energie detinut de stat, va plati 96,4 milioane euro, fara TVA, pentru constructia a doua instalatii de desulfurare a gazelor de ardere la blocurile energetice nr. 7 si nr. 8 de la sucursala Isalnita, potrivit unui anunt al companiei de pe e-licitatie.ro.
Astfel, complexul energetic organizeaza la 25 august o licitatie deschisa, pentru a desemna o companie care sa proiecteze, sa fabrice, sa instaleze si sa puna in functiune aceste instalatii de desulfurare.

Complexul Energetic Craiova va suporta aceasta investitie din surse proprii si surse atrase (credit comercial angajat si fonduri structurale), se mai arata in anunt, potrivit NewsIn.

Companiile interesate trebuie sa depuna o garantie de participare de un milion euro, o garantie de buna executie in cuantum de 10% din valoarea contractului fara TVA, o garantie pentru restituire avans, precum si o garantie pentru atingerea performantelor. Cifra medie de afaceri pe ultimii trei ani a ofertantilor trebuie sa fie de minim 190 milioane euro.

Complexul Energetic (CE) Craiova este producator de energie electrica, cu o putere instalata de 930 MW. Compania are trei sucursale (Sucursala Electrocentrale Isalnita, Sucursala Miniera Prigoria, Sucursala Electrocentrale Craiova II) si Uzina de Reparatii Craiova. CE Craiova a avut anul trecut un profit net de 336.598 lei si venituri totale de 1,168 miliarde lei. Cantitatea anuala de lignit extrasa din cariera proprie este de circa 700.000 tone.

Impreuna, cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, fiind, dupa Hidroelectrica si Nuclearelectrica, producatorii celei mai ieftine energii din tara.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri