Directorul general al companiei energetice CEZ Romania, Jan Veskrna, este de parere ca trebuie sa fii foarte atent cand recalculezi TVA, iar referitor la majorarea taxei la 24%, a declarat ca "este ca si cum ai scoate combustibil dintr-un rezervor, masina este mai usoara, insa vei ramane in pana".
"Trebuie sa fii foarte atent atunci cand recalculezi TVA, pentru ca decizia poate incetini sistemul. Sper ca decizia Guvernului roman a fost un pas bine gandit. Este ca si cum ai scoate combustibil dintr-un rezervor: masina este intr-adevar mai usoara, insa la un moment dat tot va trebui sa alimentezi, pentru ca altfel vei ramane in pana", a declarat directorul general al CEZ Romania, Jan Veskrna, intrebat fiind in legatura cu majorarea TVA la 24%.

In ceea ce priveste impactul acestei decizii a autoritatilor din Romania asupra afacerilor companiei cehe, Veskrna a precizat ca problema va fi la cash-flow si ca se vor incasa bani cu intarziere de la clienti, potrivit NewsIn.

Grupul CEZ este unul dintre cei mai mari producatori, furnizori si distribuitori de energie din Europa. Pe continent, CEZ are aproape sapte milioane de clienti si un portofoliu al capacitatii instalate de peste 14.300 MW.

In Romania, grupul este prezent din 2005, prin compania CEZ Romania, care include CEZ Distributie (distribuitor de energie electrica in judetele Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea si Teleorman), CEZ Trade (care se ocupa cu vanzarea si cumpararea de energie electrica pe piata en gros), CEZ Vanzare si CEZ Servicii. Pe sectorul de distributie si vanzari, CEZ detine in Romania o cota de piata de 17%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Iohannis intoarce in Parlament legea stimularii antreprenoriatului